Hollywoods mafste en schattigste paashazen

Konijntjes, klokken en chocolade eieren... Het voelt als Pasen op dit moment! Dit jaar heeft Proximus Pickx besloten je nog meer in de sfeer te brengen. Hier is een selectie van vijf films met de mafste of schattigste lange oren in de cinema.

Who Framed Roger Rabbit

Als je aan een maf konijn denkt, is dit zeker de eerste film die in je opkomt. Een eerbetoon aan de gouden eeuw van Hollywood tekenfilms. ‘Who Framed Roger Rabbit' is een mix van tekenfilm en live-action beelden en blijft zowel kinderen als volwassenen aanspreken.
 
Het verhaal speelt zich af in de jaren veertig, in een wereld waar “Toons” (personages uit tekenfilms) deel uitmaken van de echte wereld. Het zijn acteurs en spelen in Hollywood onder leiding van mensen. Roger Rabbit is een rijzende filmster. Hij is een onwaarschijnlijke mix van verschillende bekende tekenfilmfiguren. Hij heeft het uiterlijk van Goofy, het vlinderdasje van Porky Pig, de handschoenen van Mickey, de wangen van Bugs Bunny en de lokken van Droopy.
 
Op een dag doet Roger Rabbit een beroep op de diensten van een dolende privédetective omdat hij zijn vrouw, de sexy Jessica Rabbit, ervan verdenkt hem te bedriegen. Uiteindelijk wordt het konijn beschuldigd van moord op de vermeende minnaar van zijn vrouw. Hij verstopt zich bij de detective en vraagt hem het mysterie op te lossen.

Hop

‘Hop’ houdt het midden tussen animatie en live action en dompelt je volledig onder in de paassfeer! Robbie is een jong konijn wiens droom het is drummer van een rockband te worden. Maar het familiebedrijf heeft hem nodig. Robbies vader is de enige echte paashaas, maar hij vindt dat het tijd is om met pensioen te gaan. Dus hij wil dat zijn zoon het overneemt. Maar op de vooravond van de overdracht loopt het jonge konijn weg naar Hollywood, waar hij Fred, een mens, ontmoet. Robbie zal er dan alles aan doen om zijn dromen als muzikant waar te maken. De film combineert de paasmythe met een muzikale reis. Een perfect recept om met je familie te delen.
 
Ontdek ‘Hop’ vanaf nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Peter Rabbit

Een van de grootste klassiekers uit de jeugdliteratuur heeft eindelijk een 3D-verfilming gekregen. ‘Peter Rabbit’ is gebaseerd op een kinderboek geschreven en geïllustreerd door Beatrix Potter. Al vele jaren stelen Peter en zijn vrienden groenten uit de tuin van Mr. McGregor. Als Mr. McGregor overlijdt, erft Thomas zijn eigendom. Vastbesloten om van deze stelende dieren af te komen, zet de nieuwkomer verschillende vallen op. Er ontstaat een rivaliteit tussen de man en de dieren. De relatie wordt nog slechter wanneer Peter verneemt dat Thomas het hart probeert te winnen van de charmante buurvrouw, die een echte moeder voor de dieren is. Het konijn is vastbesloten daar een stokje voor te steken en beraamt een reeks gemene trucs om wraak te nemen.
 
‘Peter Rabbit' of 'Pieter Konijn’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

Donnie Darko

Deze cultfilm is niet voor kinderen en gaat uit van een psychologisch en apocalyptisch plot. Frank is een van Hollywoods meest gedenkwaardige konijnen geworden. Hij is eigenlijk de denkbeeldige vriend van Donnie, een emotioneel gestoorde 16-jarige. Op een avond beveelt Frank Donnie zijn kamer te verlaten. Even later crasht een straalmotor in het huis. Deze redding overtuigt Donnie om beter te luisteren naar wat het reuzenkonijn in zijn hoofd zegt. Frank vertelt Donnie dan dat het einde van de wereld nabij is, en zet Donnie aan tot vandalisme. De jongeman zal een reeks gebeurtenissen in gang zetten die hij niet zag aankomen.

Rise of the Guardians

Hoewel de hoofdpersoon geen konijn is, speelt de paashaas toch een zeer belangrijke rol! Het is een van de vijf legenden waar de film om draait. Bunny is erg groot en een beetje chagrijnig. Maar zijn buitengewone snelheid stelt hem in staat om zo snel als de bliksem te handelen. Met zijn vrienden, de Zandman, de Kerstman, de Tandenfee en Jack Frost, gaat hij op een missie om kinderen te verdedigen tegen de dreiging van de Boogeyman. Deze animatiefilm vol humor en actie, zal jong en oud zeker bevallen.
 
‘Rise of the Guardians’ of 'De Vijf Legendes' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Top