Wout van Aert verkende met Nathan Van Hooydonck en de Nederlander Timo Roosen een deel van de 105e Ronde van Vlaanderen. De kopman van Jumbo-Visma vertrekt in Antwerpen als één van de topfavorieten voor de winst. Van Aert gaat zondag zijn eigen koers rijden en wil zijn wedstrijd niet afstemmen op anderen.
"De Ronde van Vlaanderen van zondag is nu ineens de laatste kasseikoers die eraan komt. Parijs-Roubaix komt na het uitstel pas veel later op het seizoen. Het geeft me wel de kans om nu nog de Brabantse Pijl en de Amstel Gold race te rijden. Ik kan ook van die twee laatste koersen een doel maken. Ik trainde gisteren nog op de Moskensstraat. Hoe toevallig kan dat zijn? Neen, als je bij ons in de buurt iets lastig wil inbouwen tijdens je trainingsrit dan moet je naar daar uitwijken", stelde Van Aert.

Wout van Aert behoort samen met Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe tot het kransje der topfavorieten komende zondag. "Ik ben één van de favorieten, niet dé topfavoriet. Ik won dan wel Gent-Wevelgem, maar die koers kan je niet vergelijken met de Ronde van Vlaanderen. In de andere wedstrijden hebben verschillende jongens laten zien dat ze op een zeer hoog niveau aan het fietsen zijn. Ik denk dan aan de mannen van Deceuninck-Quick.Step. Wat me wel opgevallen is, is dat de finale van de laatste grote koersen heel vlug werd ingezet. De Ronde is natuurlijk wel een pak zwaarder dan de E3 Harelbeke of Gent-Wevelgem. Het loont soms om te durven koersen, maar je mag wel jezelf niet tegenkomen in de inspanning", vervolgde Van Aert

Deceuninck-Quick.Step zakt met een heel sterk blok naar Antwerpen af. "Als die mannen op het niveau zitten van de E3 Harelbeke, dan zal het niet simpel worden. Ik mag mijn koers niet afstemmen op die ploeg. Ik moet zelf mijn kans gaan. De Ronde is bijzonder zwaar, daarom is het ook realistischer dat de natuurlijke selectie het pak weer zal uitdunnen. Mee zijn, is de boodschap. Ik wil me niet in een hoekje laten drummen en hopelijk heb ik nog wat ploegmakkers rondom mij", besloot Van Aert.