Nu duidelijk is dat Parijs-Roubaix niet op zondag 11 april kan doorgaan en de Helleklassieker verschoven wordt naar begin oktober heeft Wout van Aert beslist enkele wedstrijden aan zijn programma toe te voegen na de Ronde van Vlaanderen. Zo zal hij starten in de Brabantse Pijl (14 april) en de Amstel Gold Race (18 april).
"Ik heb lang gehoopt dat er toch een Parijs-Roubaix zou komen de week na de Ronde van Vlaanderen, maar nu is het besluit genomen dat de Helleklassieker pas op 3 oktober zal verreden worden", zei Van Aert. "Het is jammer dat nieuws nu te moeten vernemen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik had die koers zo graag gereden, maar ik ga zo snel mogelijk weer de focus leggen op de Ronde van Vlaanderen. Het geeft wel een ander gevoel. Na de Ronde valt het wat stil. Het doet me denken aan vorig jaar. Roubaix moet gereden worden na de Ronde van Vlaanderen en niet in oktober."

Wout van Aert nam het besluit enkele wedstrijden aan zijn programma toe te voegen. "De Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race komen erbij. Die eerste koers reed ik nog nooit. De Nederlandse klassieker al wel. Eigenlijk was ik van plan om na Parijs-Roubaix een rustpauze in te lassen, maar aangezien die koers nu wegvalt ligt de mogelijkheid open om nog wat verder te doen", stelde Van Aert.