Na een korte onderbreking stonden de esporters van de Proximus ePro League opnieuw op het veld om enkele weken voor de play-offs hun plaats te verdedigen! Terwijl sommigen hun plek al hebben veiliggesteld, zullen anderen nog hevig moeten strijden voor een ticket voor de eindfase.

 

Proximus ePro League : Sint-Truiden is opnieuw leider

De stoelendans ging deze woensdag verder in de top 8 van het Proximus ePro League-klassement. Met nog maar een paar weken te gaan voor het einde van het reguliere seizoen zetten de spelers alles op alles om de eindfase te bereiken, die slechts acht spelers zullen mogen afwerken.

Standard-spelr ShadooW opende de speeldag met een 3-1-overwinning tegen KAA Gent en zijn speler Nycom5. De Luikse club pakt dus drie extra punten en staat een stap dichter bij kwalificatie.

RSCA en Royal Antwerp FC hielden het op een gelijkspel. Door dit resultaat, in combinatie met de wedstrijd van vorige week die het moest inhalen, schuift Antwerp weer drie plaatsen op en staat het nu zesde. Een ideale situatie enkele weken voor de start van de play-offs.

De Antwerpse opmars gaat ten koste van Royal Excel Moeskroen en zijn speler REGO, die verloren van Didista‘s Sporting Charleroi met een krappe 3-2. Moeskroen werd ingehaald door OHL, dat met 2-0 won van KRC Genk, en staat nu tiende.

Het KV Kortrijk van Manse01 blijft vierde na 2-1-winst tegen Club Brugge, dat naar de 7e plaats zakt.

Het resultaat van deze week is de overwinning van ZayroR (Sint-Truiden) tegen Miran (KV Mechelen). Door de 3-1-eindstand na 90 minuten steekt de Limburger Geoffrey Meghoe voorbij en staat hij weer aan de leiding.

Maar de Zulte Waragem-speler heeft zijn laatste woord nog niet gezegd. Hij verloor namelijk zijn eerste plek door een uitgestelde wedstrijd. Geoffrey kan op de volgende speeldag dus opnieuw de leiding nemen als hij de twee punten goedmaakt die hem scheiden van zijn directe rivaal.

Een nieuwe speeldag betekent een nieuwe stap dichter bij de play-offs. En dus kunnen we opnieuw wat beter inschatten wie de eindfase zou moeten halen, ook al zal de race nog een thriller worden voor de ploegen uit de middenmoot. Tot volgende week voor een van de laatste weken van de Proximus ePro League die het lot van nog enkele teams zou moeten bepalen.

Copyright afbeelding: ELEVEN Belgium