Het videodagboek van een Zweeds avontuur in 'Camping Coppens'

Een half jaar geleden maakte Staf Coppens bekend dat hij samen met zijn vrouw en kinderen naar Zweden zou verhuizen om daar een camping te openen. Maar televisiemaker is hij nog niet af, want in ‘Camping Coppens – op Weg naar Zweden’ kan je hun verhaal van op de eerste rij volgen. De nieuwe reeks start op maandag 5 april om 20u40 op VTM.

Staf Coppens en zijn gezin koesterden al langer de droom om naar het buitenland te vertrekken, maar toen hij aan broer Mathias het nieuws meedeelde, moet dat toch als een bommetje ingeslagen zijn. Staf, zijn vrouw Monique en kinderen Beau en Nora zouden alles achterlaten en naar Zweden verhuizen om daar midden in de natuur een camping te openen. Maar tussen de droom en de werkelijkheid, liggen nog een pak opbstakels.
 
In het najaar van 2020 vertrok het gezin, maar eens ter plaatse liep zeker niet alles op rolletjes. Misgelopen campingvergunningen, moeilijke eerste schooldagen in het Zweeds, maar ook schaatsen op natuurijs bij -10 graden en elanden spotten in de achtertuin: al heel wat uitdagingen en geluksmomenten passeerden de revue.
 
Maar beginnen doen we bij het begin. In de eerste aflevering zien we hoe het gezin Coppens speurt naar een camping, hoe ze hun eerste woorden Zweeds leren en hoe ze inpakken en afscheid nemen van hun leven in België. Na een online zoektocht naar een perfect terrein, vertrekken Staf en Monique op prospectie in Zweden. En de camping waar ze uiteindelijk een bod op doen, die heeft een wel erg bijzondere betekenis voor het echtpaar.

Camera in de hand

Dan komt de volgende vraag: hoe prop je je hele hebben en houden in enkele kartonnen dozen? Wat neem je mee en wat laat je achter? En hoe deel je het ingrijpende nieuws mee aan je naasten, die je in deze tijden niet eens nog eens goed kan vastpakken? “Er zijn toch een aantal momenten waarop je beseft: doeme toch, het is een grote stap. Maar we weten dat we ‘m nu moeten en zullen nemen”, zegt Staf.
 
Het gezin Coppens wordt af en toe gevolgd door een cameraploeg, maar voor een groot deel van de beelden hebben ze zelf een camera in de hand genomen. Dat geeft het hele programma een nog intiemere aanblik, alsof je naar het persoonlijke dagboek van de gezinsleden kijkt. Meer op de eerste rij zou je niet kunnen zitten om het avontuur te volgen.
 
Bekijk ‘Camping Coppens – Op Weg naar Zweden’ elke maandag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top