Futsal-Rode Duivels moeten hun vel opnieuw duur verkopen tegen Italië

Sport | Een maand na het verlies in Italië mogen de Rode Duivels in het Futsal revanche proberen pakken op de leider in groep 7 van de kwalificatiecampagne voor Euro 2022. Op donderdag 8 april wacht in de Country Hall van Luik de terugmatch vanaf 20 uur. Mis niks van al deze actie via Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een misleidende maar logische score, zo kon je het 4-1 verlies van de Belgen in Italië het beste omschrijven. Logisch omdat de Italianen vooraf al de favoriet waren, maar misleidend omdat de Belgen best een goede partij speelden. Als België enkele dagen voordien te mak aan de aftrap verscheen op bezoek bij Montenegro, toonden de Rode Duivels veel gretigheid tegen Italië. Enkel in de afwerking ontbrak het aan de nodige efficiëntie.

Tanden getoond

Italië was voor aanvang van de wedstrijd de favoriet, maar de Belgen voelden zich wel goed in de underdogpositie. Via Steven Dilliën kwamen de Rode Duivels zelfs op voorsprong. En dankzij een sterk keepende Moustafa Idrissi bleef deze score lange tijd op het bord staan. Helaas scoorden de Italianen alsnog de gelijkmaker op slag van rust. Maar het was goed om vast te stellen dat België geen cadeautjes gaf aan de tegenstrever, zoals dat tegen Montenegro werd gedaan.

De druk zou echter nog meer opgevoerd worden door Italië. De vele kansen zouden alsnog in doelpunten omgezet worden. Scoren voor de Belgen lukte niet meer, in de plaats daarvan slikten de Rode Duivels nog drie extra treffers. De hoge score kan op termijn wel zuur doorwegen. Het doelpuntensaldo kan namelijk een grote rol spelen bij een ex aequo voor de tweede plaats.

Finale tegen Finland

Door de 4-1-winst is Italië zeker van deelname aan het EK 2022 in Nederland. Onze landgenoten moeten nog twee wedstrijden afwerken. Het ziet er sterk naar uit dat de match in Finland op de laatste speeldag beslissend zal zijn voor de tweede plaats. Finland en België delen namelijk de tweede plaats met vier punten. Montenegro doet ook nog mee, met amper één puntje minder. De zes beste tweedes stoten rechtstreeks door naar het EK, de twee andere nummers twee moeten play-offs spelen tegen elkaar.

Op donderdag 8 april volgt de return tegen Italië. Rekening houdende met een nieuw verlies wordt de return in en tegen Finland de grote finale voor de Rode Duivels. Die volgt op dinsdag 13 april. “Willen de Rode Duivels van Finland winnen, dan moeten ze spelen zoals tegen Italië”, liet recordinternational Karim Chaïbaï optekenen. Plaatsen de Rode Duivels zich voor het EK van 2022 in Nederland? Het antwoord volgt binnen enkele weken.

Blijf de kwalificatiematchen van de Futsal-Rode Duivels op de voet volgen via de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx, en op Pickx.be.

Uitslagen + resterend programma
28 januari 2021: België - Finland (3-3)
2 februari 2021: België - Montenegro (6-2)
4 maart 2021: Montenegro - België (4-3)
9 maart 2021: Italië - België (4-1)
8 april 2021: België - Italië
13 april 2021: Finland - België
Mogelijke play-offs: tussen 14 en 17 november 2021
EK-eindronde: van 19 januari tot 6 februari 2022

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top