De Ier Dan Martin leidt de selectie van Israel Start-Up Nation in de Ronde van Italië. Het wordt zijn eerste deelname aan de Giro sinds 2014. Toen moest hij al in de eerste etappe, een ploegentijdrit in Belfast, opgeven na een val.
"Het voelt als een onafgewerkt verhaal, iedereen weet wat er gebeurd is", zegt Martin donderdag op de website van zijn team. "Ik was uitstekend in vorm in Belfast en crashte halfweg de ploegentijdrit. Het was dat jaar lastig voor mij om de race te volgen maar ik ben altijd een fan geweest van de Giro. Na mijn deelname in 2010 paste het gewoon nooit in mijn planning omdat ik mikte op de Ardense klassiekers en de Tour. Het voelt alsof ik een heel nieuwe wedstrijd zal ontdekken, alsof ik weer een neoprof ben."
Teammanager Kjel Carlstrom vindt de Giro dit seizoen met onder meer zes aankomsten bergop op maat gesneden van de 34-jarige Martin, die de laatste Ronde van Spanje als vierde beëindigde. "Het wordt interessant om te zien wat hij kan brengen", luidt het. "Er zal zeker flink wat concurrentie zijn." Voor België wordt het uitkijken naar het debuut in een grote ronde van Remco Evenepoel.
De 104e Giro begint op begint op 8 mei in Sicilië.