Loïc Nottet viert zijn 25ste verjaardag

Deze zaterdag, 10 april, is een speciale dag voor Loïc Nottet. De Belgische zanger viert zijn 25ste verjaardag! Een kwart eeuw oud en toch voelt Loïc zich nog een groot kind. Proximus Pickx legt uit waarom.

De kandidaat van ‘The Voice Belgique’ seizoen 3 is groot geworden. Het publiek ontdekte Loïc Nottet namelijk op televisie in 2014, toen hij pas 18 jaar oud was. Nu is hij een van de hotste Belgische zangers van het moment en heeft hij zich zelfs genesteld in de stoelen van het programma dat hem ontsluierd heeft, door op 24-jarige leeftijd lid te worden van de jury van ‘The Voice’. Maar vergeet niet: hoewel Loïc volwassen is geworden en nu weer een jaar ouder is, heeft hij nog de ziel van een kind.
 
Op 25-jarige leeftijd blijft Loïc Nottet een onvoorwaardelijke Disney-fan. Sterker nog, hij werd in 2016 door het bedrijf gespot tijdens de Radio Disney Music Awards. Deze ceremonie, die sinds 2011 door Disney Channel wordt georganiseerd, bekroont elk jaar de meest gewaardeerde artiesten uit de Engelstalige scene. Maar in 2016 hield elk land zijn eigen verkiezingen. Tegenover tegenstanders als Lost Frequencies of Laura Tesoro, is het Loïc Nottet die de beroemde Belgische versie van Golden Mickey ontving. Een kostbare en eervolle trofee voor de Disney-liefhebbende zanger.

Mary Poppins

Loïc won het zesde seizoen van de Waalse tegenhanger van ‘Dancing with the Stars’ in 2015. Tijdens de wedstrijd zette hij zelfs, samen met professioneel danseres Denista Ikonomova, zijn beste beentje voor tijdens een quickstep op het iconische liedje uit 'Mary Poppins': 'Supercalifragilisticexpialidocious'.
 
Was dat een teken? Waarschijnlijk, want in 2018 voegt Loïc zich bij de Disney Studios voor de release van de nieuwe film: 'The Return of Mary Poppins'. Disney gaf de uitstekende danser en zanger carte blanche om een video en een cover te maken van hetzelfde cultnummer van Mary Poppins, om de release van de film te teasen. Gelukkig heeft 'Mary Poppins' de jeugd van Loïc echt op zijn kop gezet, want hij was grote fan van de scène waarin de personages in een straattekening springen.
 
In deze magische videoclip die voor de gelegenheid werd gemaakt, heeft Loïc Nottet eens te meer blijk gegeven van zijn vele talenten en zijn overlopende creativiteit. Naast dansen en zingen, ontwierp hij ook zelf de kostuums voor de video. De zanger, die gewend is aan een duister en melancholiek universum, heeft een andere kant van zijn persoonlijkheid laten zien: die van een zorgeloos kind. De video zit inderdaad vol kleur en magie. Laten we hopen dat hij, 25 jaar oud, nog lang inspiratie uit zijn innerlijk kind zal putten. Want één ding is zeker: het wakkert zijn creativiteit aan!

Top