'De Container Cup' is terug met diverser deelnemersveld

Welke sporttak levert de meest complete atleet op? Dat is de vraag die voor het tweede jaar op rij beantwoord moet worden in ‘De Container Cup’, vanaf zondag weer op Play4 met een special en dan vier weken lang van maandag tot donderdag om 19u50. Dertig topatleten uit een diverse waaier aan disciplines en acht BV’s strijden voor de beste tijd.

Het concept van ‘De Container Cup’ blijft ongewijzigd. De beste atleten van ons land worden een voor een uitgenodigd om in een container van 12 op 2,2 meter beproevingen af te leggen in de disciplines roeien, lopen, schieten, golfen, fietsen, gewichtheffen en de monkey bars. Ze gaan zo hard en zo snel mogelijk om de beste tijd neer te zetten. Vorig jaar was Mathieu Van der Poel de sterkste man en Hanne Claes de sterkste vrouw. Hun pogingen worden lichtelijk chaotisch becommentarieerd door Wesley Sonck en Pedro Elias.
 
Waar het deelnemersveld vorig jaar nog gedomineerd werd door voetballers en wielrenners, is het het dit seizoen een pak diverser. Naast zwemmers, wielrenners en basketballers gaan dit jaar ook onder anderen competitief breakdancer Maxime ‘Madmax’ Blieck, rallypiloot Thierry Neuville, snookerspeler Luca Brecel en paardrijder Jos Verlooy de uitdaging aan. Uitkijken is het ook naar boksster Delfine Persoon, triatleet Marten Van Riel en Ewoud Vromant, wereldkampioen en wereldrecordhouder paracycling die wil bewijzen dat hij ook met één been niet moet onderdoen voor de rest. Golfer Thomas Pieters en roeier Ward Lemmelijn zouden alvast voor hun eigen sport een streepje voor moeten hebben.
 
Maandag nemen wielrenner Jasper Philipsen (kopman van Alpecin-Fenix, ritwinnaar in de Vuelta, Tour Down Under en BinckBank Tour) en Formule E-coureur Stoffel Vandoorne (zilver op het WK Formule E, drie jaar in de Formule 1 gereden) het tegen elkaar op. Dinsdag is het aan basketbalster Julie Allemand (drievoutig Belgisch kampioene met Montpellier, vierde op het WK met de Belgian Cats) en korfballer Jani Amorgaste (Belgisch korfballer van het jaar 2018). Woensdag werken volleyballer Hendrik Tuerlinckx (Zesvoudig Belgisch kampioen met Roeselare, drievoudig speler van het jaar in België) en boksster Delfine Persoon (meervoudig wereldkampioen, 44 van de 47 kampen gewonnen) de disciplines in de container af.

BV's en specials

Elke donderdag krijgen we dan een clash tussen BV’s. Op donderdag 8 april bekampen de kroonprinsen van twee realityfamilies elkaar: Francesco Planckaert (ook gewezen profrenner) en Viktor Verhulst. De komende weken krijgen we ook de strijd tussen politieke zwaargewichten Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez, getrainde stemmen Helmut Lotti en Natalia en dragers van Olympisch goud Tia Hellebaut en Kim Gevaert.
 
Zondagavond wordt het nieuwe seizoen eerst afgetrapt met een special. Voor het eerst zullen twee atleten uit de Special Olympics een tijd neerzetten in de container. Gymnast Quinten Bruyninckx en basketballer Gilles Dupont bijten de spits af.

Bekijk ‘De Container Cup’ van maandag tot donderdag om 19u50 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top