Hier zijn we weer met onze kalender! Na een druk eerste trimester is het tijd om vooruit te blikken op de maand april en zijn bijbehorende esportsevenementen. Van welke competities zal je de komende dertig dagen kunnen genieten? Het antwoord staat op deze pagina!

 

Nationaal

Counter-Strike

NumberOne Season 2 – Stage 2 | 27 april t.e.m. 23 mei

NumberOne gaat verder met de tweede stage van een tweede seizoen dat tot nu toe al zijn beloftes heeft waargemaakt. In de eerste etappe kregen we nieuwe teams, waarvan sommige al een mooie plaats in het klassement wisten te veroveren. Zo won Ambush Esport met overmacht de laatste stage. We zijn benieuwd naar de namen van het team dat zich via de gesloten kwalificatiefase zal plaatsen en van het team dat het tweede seizoen zal winnen.

ESL Benelux Championship: Summer 2021 | Regulier seizoen: 5, 12, 19 en 26 april

De 2021-editie van de ESL Benelux is nu al meer dan twee weken aan de gang en is nog lang niet afgelopen. Het nationale kampioenschap van de Benelux ziet er interessanter uit dan ooit! LowLandLions, Club Brugge eSports en nog veel meer namen staan klaar om de strijd aan te gaan. Allemaal willen ze als winnaar uit de bus komen en een deel van de prijzenpot van €7.500 winnen, net als een plaats op het National Championship. Afspraak elke maandag t.e.m. 26 april om te ontdekken wie de nieuwe Benelux-kampioen wordt.

Elite Series Season 1: Spring Split | Play-offs: 2 en 8 april | Grote finale: 15 april

Nog een Benelux-evenement op de CSGO-scene, de Elite Series. Sinds begin februari hebben 4 teams zich geplaatst voor de play-offs: mCom esports, Brugge eSports, LowLandLions en 4Elements. De play-offs beginnen op 2 april en de grote finale kan je live beleven op 15 april. De winnaar krijgt de helft van de €6.000 aan prijzengeld en zal ongetwijfeld naam maken in de Franse subtopscene. We zien elkaar begin april voor de start van de play-offs en komen samen te weten wie de beker wint.

FIFA 21

Proximus ePro League | Elke woensdagnamiddag

Het vlaggenschip van FIFA 21 in België gaat verder en komt steeds dichter bij de play-offs! De competitie, die is aangepast aan het voetbalseizoen van de Belgische competitie, heeft enkele wijzigingen ondergaan om tegemoet te komen aan de eisen van de spelers en de community. Vanaf nu zal elke club in de Jupiler Pro League zijn esporter hebben die zal strijden tegen die van de andere teams. Terwijl de top van het klassement nu verzekerd lijkt van een vervolg van het avontuur in de play-offs, is het rond plaats 8 dat de teams nog een zware strijd zullen leveren. Het einde van het seizoen zal voor vuurwerk zorgen, dat is zeker.

Rainbow Six Siege

Benelux League | Regulier seizoen elke woensdag van 7 april t.e.m. 9 mei

De top binnen de Benelux strijdt om de titel van regionaal kampioen. Vanaf 7 april zullen acht van de beste teams uit de regio gedurende 14 weken strijden om de kampioenstitel. De eerste plaats geeft recht op een cheque van €15.000 en een toegangticket tot de Challenger League (Europese D2). Het is dus tijd dat de show begint met de groepsfase die zal leiden naar de play-offs! De eindfase gaat vanaf 6 augustus door met de zes beste teams van het klassement!

Internationaal

League of Legends

LEC Spring Split Play-offs 2021

Het voorjaarssegment van het LEC loopt langzaam op zijn einde, maar er is nog niets beslist. De zes beste teams plaatsten zich voor de play-offs en hebben nog enkele wedstrijden te spelen, en niet de minste. Gezien de complexiteit van het programma, dachten we dat een klein overzicht van de komende wedstrijden wel gepast zou zijn.

Round 2: Fnatic vs Schalke 04 – 2 april om 17u
Semi Final (Winner Bracket): G2 Esports vs MAD LIONS – 3 april om 17u
Round 3: Rogue vs TBD – 4 april om 17u
Semi Final (Loser Bracket): TBD vs TBD – 10 april om 17u
Grand Final: TBD vs TBD – 11 april om 17u

LCS Spring Split 2021 | Mid-season Showdown | Play-offs: 3, 4 en 10 april| Grote finale: 11 april

Na een Spring Split waarin Cloud9 en zijn midlaner Perkz de gevechten domineerden, doet nu een van de nieuwigheden van het LCS 2021-seizoen zijn intrede. Weg met het klassieke play-offsysteem. Dit jaar zullen de teams het tegen elkaar opnemen in een minitoernooi tussen de seizoenen door. De inzet is hoog, want naast een aantal waardevolle kampioenschapspunten krijgt het winnende team de eer om zijn regio te vertegenwoordigen op de Mid-Season Invitational.

European Masters | 1 april t.e.m. 2 mei

Na afloop van de verschillende nationale en grote leagues is het nu de beurt aan de European Masters in de maand april! Deze competitie, die de beste Europese ploegen uit de nationale competities bijeenbrengt, is vaak een goede manier om op de hoogte te blijven van de nieuwe namen op het toneel en, wie weet, misschien wel de sterren van morgen te ontdekken! Aan Belgische zijde is het KVM Esports, Spring Split-kampioen van de Belgian League, dat de kleuren van onze tricolore vlag zal verdedigen. Ondanks het extreem hoge niveau dat we dit jaar op de Summoner’s Rift mogen verwachten, moedigen we je aan om de vorderingen van ons Belgische team, dat je weleens zou kunnen verrassen, te volgen.

Red Bull Solo Q | Open Qualifier: 24 april

Het merk met de gevleugelde stier is terug in de wereld van esports met een van de circuits die naam heeft gemaakt: de Red Bull Solo Q! Op het programma: een 1v1-toernooi dat de beste spelers van Europa zal samenbrengen. Als je gewend bent om te domineren en geen enkele match-up je afschrikt, is het tijd om te gaan trainen en het tegen je concurrenten op te nemen in wat een explosief toernooi belooft te worden.

Counter-Strike

DreamHack Masters Spring 2021 | 29 april t.e.m 5 mei

Wanneer april op zijn einde loopt, begint een van de meest verwachte evenementen van het lenteseizoen, de DreamHack Masters Spring. De 16 uitgenodigde of gekwalificeerde teams zullen elkaar treffen in verschillende groepsbomen en de beste zullen zich plaatsen voor de play-offs. Het doel: een deel mee naar huis nemen van de 250.000 euro die op het spel staat.

ESL Pro League Season 13 | Tot 11 april

De groepsfase van de ESL Pro League is bijna afgelopen en de gekwalificeerde teams zullen het binnenkort tegen elkaar opnemen in de Play-ins om uit te maken wie de beste seed krijgt in de play-offs. Teams als Astralis, Virtus.pro, Heroic, G2 Esports en Ninjas in Pyjamas hebben zich al gekwalificeerd. De Fransen van Vitality zijn daarentegen niet verder geraakt dan de groepsfase. De grote finale vindt plaats op 11 april en kan je volgen op Pickx.be!

BLAST Premier: Spring Showdown 2021 | 13 t.e.m. 18 april

Het voorjaarssegment van het BLAST Premier-circuit is terug! 16 teams zullen aan de start staan. Onder hen gekwalificeerde ploegen, maar ook ploegen die de groepsfase van de vorige BLAST-competitie niet overleefd hebben. Slechts 2 teams zullen doorstoten naar de Spring Finals, maar daarvoor moeten ze eerst de door de organisatoren opgestelde boom doorkomen. De competitie zal al zijn geheimen prijsgeven op 18 april, de dag van de grote finale.

Funspark ULTI 2020 | 19 t.e.m. 27 april

Uitgesteld om voor de hand liggende gezondheidsredenen, is de Funspark ULTI editie 2020 dit jaar terug met een online editie. Voor de 8 betrokken teams zijn meer dan $250.000 aan prijzengeld en 2 plaatsen voor de editie van 2021 de perfecte motivatie om zo ver mogelijk te geraken in de competitie. Goed nieuws: de volgende editie wordt voorlopig nog als live-evenement aangekondigd. Laten we hopen dat de gezondheidssituatie de organisatoren in staat zal stellen hun belofte na te komen en de spelers weer op de been te brengen.

FIFA 21

Global Series #5 European Qualifier | 24 & 25 april

De vijfde en laatste kwalificatieronde voor de Global Series vindt deze maand plaats! Sommige Belgen zullen opnieuw van de partij zijn, ook al is hun hoop op kwalificatie vervlogen. Stefano Pinna (PS4) en ShadooW (Xbox) zijn wel nog in de running en zouden weleens een kwalificatieticket kunnen grijpen als ze hun vorige resultaten bevestigen.

VALORANT

VALORANT Champions Tour | EMEA Stage 2 Challengers Finals | 25 april t.e.m 2 mei

Na een eerste Masters-etappe die nog wat nazindert, is het nu tijd voor de tweede etappe van de Valorant Champions Tour! Vooraleer te denken aan de eerste internationale Master waaraan de beste teams ter wereld zullen deelnemen, hebben ze nog een lange weg te gaan. Opgelet, het format is wel wat gewijzigd ten opzichte van de eerste editie om aan de verwachtingen van de spelers en de community te voldoen. Wie weet wordt deze Master wel die van de Belgen…

Pro Evolution Soccer

eEuro 2021 | Groepsfase: 26 april

De eDevils vervolgen hun weg naar het eEuro 2021 Main Event met het tweede deel van de groepsfase van de competitie. Voorlopig zijn de Belgen tweede in hun groep. Een goede prestatie, ook al zullen ze dan wel barrages moeten spelen. Er is wel nog een kans voor onze spelers om het onmogelijke te bereiken door Israël te overtreffen en de eerste plaats in de groep te veroveren, wat gelijk staat aan rechtstreekse kwalificatie voor het vervolg van de competitie.

Rainbow Six Siege

European League | Regulier seizoen: 5, 8, 12, 19, 24 en 25 april

De Europese competitie op Rainbow Six Siege is weer in volle gang! In deze maand april zullen de beste ploegen van ons continent de grenzen van hun strategie verleggen om zoveel mogelijk punten te verzamelen en om zich zo hopelijk te plaatsen voor de play-offs van dit voorjaarssegment.

Rocket League

RLCS Saison X – Regional Event 3 | 15 t.e.m. 18 april

Het voorjaarssegment van Rocket League loopt ten einde met het derde en laatste regionale evenement in Europa. Kunnen de Belg AztraL en zijn Solary-team nog net iets beter presteren dan op het tweede Split-evenement? Als dat het geval is, zouden de jonge speler en zijn teamgenoten weleens hun opwachting kunnen maken op de Worlds 2021 van Psyonix’ topspel.

Sim Racing

Esports WRC Championship | Nieuw-Zeeland: 7 t.e.m. 10 april | Duitsland: 16 t.e.m. 19 april

Het seizoen op WRC 9, de officiële game van FIA World Rally Championship, is van start gegaan en bestaat uit dertien manches. In juli wordt het seizoen afgesloten met de mondiale finale, die live zal worden uitgezonden op een nog te bevestigen datum in de tweede helft van het jaar. Dit seizoen verloopt anders dan de vorige jaren, waarin de manches regelmatig plaatsvonden in dezelfde weekends als de echte WRC-evenementen. In het WRC eSports-seizoen 2021 gaan verschillende evenementen een week voor de echte rally door om de spanning in de voorbereiding op de evenementen op te bouwen. Deze maand trekken we naar Nieuw-Zeeland en Duitsland voor twee gekke manches!

Porsche TAG Heuer Esports Supercup | Circuit de la Sarthe: 10 april 2021 | Autodromo Nazionale Monza: 24 april

De officiële competitie van Porsche in sim racing heeft zijn grote comeback gemaakt met een derde seizoen! Meer dan 40 piloten strijden tegen elkaar in 10 zware wedstrijden. Deze maand staan legendarische races op het programma, met een bezoek aan het circuit van Sarthe op 10 april, maar ook en vooral een race op de Autodromo Nazionale van Monza. Het circuit, een ware snelheidstempel, zou voor verrassingen moeten zorgen voor de vele sim racers die aan de competitie deelnemen. In het klassement geniet Joshua K Rogers van zijn momentum, terwijl titelverdediger Sebastian Job van de tweede naar de derde plaats zakte.