Dante Vanzeir zal dit seizoen niet meer in actie komen voor kampioen Union Sint-Gillis. De topschutter van 1B liep in een oefenduel tegen OH Leuven een blessure op en komt dit voorjaar niet meer in actie.
De club maakte het nieuws woensdagavond zelf bekend via de officiële kanalen. "Onze topschutter zal het einde van dit seizoen moeten missen, maar wordt klaargestoomd voor de voorbereiding op het seizoen 2021/22", klinkt het. Welke blessure Vanzeir precies opliep, werd niet meegedeeld.

De kwetsuur is wel een stevige streep door de rekening van de huidige topschutter van 1B; die zo niet langer zijn leidersplaats kan verdedigen. Vanzeir scoorde tot op heden één goaltje meer dan Georges Mikautadze (Seraing) en moet nu dus hopen dat het kanon van de Georgiër de komende weken zal zwijgen. Mikautadze kwam eerder deze week trouwens ook al wel geblesseerd terug vanuit zijn vaderland, maar zijn blessure zou wél meevallen.

Zaterdag zou Mikautadze een eerste kans kunnen krijgen om Vanzeir bij te benen. Dan speelt RFC Seraing uit bij... Union. Ook Unionspits Deniz Undav is nog niet helemaal uitgeschakeld in de topschuttersstrijd. Hij moet wel nog vier goals inhalen op Vanzeir. Er staan nog vier speeldagen op de kalender van 1B.