Een paar weken na de integratie van Viego, The Ruined King, zal een nieuwe kampioen zijn opwachting maken op de Summoner’s Rift. We stellen je voor aan Gwen, The Hallowed Seamstress!

 

Hoewel het nieuws over een nieuwe kampioen in het League of Legends-universum geen echte verrassing was, hebben velen zich wel vergist over zijn identiteit. Enkele weken na de intrede in het spel van The Ruined King Viego werd een deel van de community, geleid door de aanwijzingen in de diverse cutscenes en visuals, wijsgemaakt dat het volgende personage op de Summoner’s Rift zijn vrouw Isolde zou zijn. Maar het is een van zijn creaties, Gwenn, die we binnenkort in het spel zullen kunnen kiezen.

De presentatievideo op het Twitter-account van het spel onthulde het, Gwen was oorspronkelijk een pop gecreëerd door Isolde. Eenmaal verdwenen, lijkt het erop dat een spreuk haar op mysterieuze wijze tot leven heeft gewekt…

Abilities:

Passief: Thousand Cuts

Gwen’s basisaanvallen brengen extra magische schade toe op basis van een percentage van haar HP. De basisaanvallen tegen kampioenen helen haar met een deel van de toegebrachte schade.

Q: Snip Snip!

Gwen knipt snel met haar schaar, tussen 2 en 6 keer, en brengt magische schade toe in een kegelvormig gebied. Gwen gebruikt haar schaar minstens twee keer en voegt een knip toe per basisaanval die al is toegebracht aan een vijand (maximaal 4 voor een totaal van 6).

W: Hallowed Mist

Gwen omringt zichzelf met heilige mist gedurende 5 seconden. Ze krijgt bepantsering en magische weerstand als ze erin zit. Vijanden buiten de mist kunnen niet op Gwen richten of haar raken met hun vaardigheden.

E: Skip ‘n Slash

Gwen sprint een korte afstand en geeft haar aanvallen kracht met een groter bereik, snelheid en magische schade bij impact gedurende 4 seconden. Een vijand aanvallen gedurende deze tijd vermindert de afkoelperiode van de E met 50%.

R: Needlework

Gwen kan Needlework maximaal drie keer gebruiken, maar moet binnen 8 seconden een vijand raken om het volgende gebruik te ontgrendelen. Bij elk gebruik gooit ze naalden in een rechte lijn die magische schade toebrengen, vijanden vertragen en haar Thousand Cuts toepassen.

De eerste worp zal één naald afvuren, de tweede drie, en de laatste worp vijf, voor een totaal van negen naalden en negen toepassingen van Thousand Cuts op getroffen vijanden.

Het lijkt erop dat het kleine poppetje dat naaister is geworden, aangekondigd als een AP bruiser door de ontwikkelingsteams, zal evolueren op de toplane. We zijn benieuwd hoe Gwen gebruikt zal worden op de live servers. Ze is al beschikbaar op de PBE, Riot’s testserver, maar niemand twijfelt eraan dat ze haar volledige potentieel zal tonen zodra professionele spelers haar in handen zullen krijgen.

Copyright afbeelding: Riot Games