Kan Vlado Mihailovic de landstitel naar Aalst halen?

Basketbal | Vlado Mihailovic is dit seizoen outstanding bij Okapi Aalst. Kan de Montenegrijnse shooting guard zich ontpoppen tot de kingmaker van Okapi? Een klinkende zege tegen Limburg United, de voorlaatste in de stand, op de vijfde speeldag van de tweede fase in de EuroMillions League is dan wel een must.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Okapi Aalst liet zich op 24 maart in Luik verrassen: 54-48 werd het toen. De nederlaag tegen de rode lantaarn betekende een ferme knauw voor de ambities van Okapi. Twee dagen later namen de Aalstenaars revanche in de Vurige Stede. Onder impuls van Bojo Vujosevic (15 punten, 5 assists), Vladimir Mihailovic (18 punten, 6 assists), Cameron McGriff (20 punten) en Ivan Maras (15 punten) drukten de Ajuinen na een 39-48 bonus halfweg door naar een afgetekende 68-94 overwinning. Met 7 op 13 kwam Okapi Aalst naast Kangoeroes Mechelen toen postvatten op de vierde stek in de stand.
 
Okapi en revanches: het is een trend dit seizoen in de EuroMillions League. Op 12 februari gingen de Aalstenaars onderuit tegen Limburg United, op Valentijnsdag nam Okapi op klinkende wijze wraak voor die nederlaag in Hasselt. Een panne van het scorebord kon de carnavalspret niet verstoren. Alweer schitterde Mihailovic, met 29 punten, 3 rebounds en 3 steals, terwijl hij liefst 11 keer foutief werd afgestopt.
 
Na de uitschakeling in de halve finales van de beker van België door landskampioen Oostende nam Okapi vorige maand alweer op spectaculaire wijze revanche: in de slotminuut zette Aalst een 66-68-achterstand nog om in een stuntzege dankzij een driepunter van Mihailovic en vrije worpen van Geukens en Vujosevic. Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet miste voor Oostende een driepunter om verlengingen af te dwingen: eindstand 71-68. Met 20 punten was Mihailovic alweer de held bij Okapi.

Op weg naar allereerste landstitel?
 
Ook bij de revanche tegen Luik was Mihailovic dus de gangmaker. De Montenegrijn zorgde met twaalf punten en drie assists in het eerste kwart al voor een tienpuntenkloof. Luik spartelde tegen met een 10-0 (30-35), maar McGriff bande de twijfels met een verre driepunter (35-43). Na rust stond geen maat meer op Okapi, met vier spelers in de dubbele cijfers. De afgang tegen de rode lantaarn van twee dagen daarvoor werd uitgewist.
 
Coach Yves Defraigne nuanceert de rol van topschutter en MVP Vladimir Mihailovic in Het Nieuwsblad: “Vlado schittert vooral wanneer de ploeg op volle toeren draait. Zijn ploegmaats moeten het initiatief durven overnemen als Vlado aan banden wordt gelegd. Mihailovic kan het niet alleen en mag niet te veel hooi op de vork nemen. Dat is precies wat gebeurt wanneer de maats te veel afzijdig blijven.”
 
Zou de wonderboy van Okapi de club naar een alleereerste landstitel kunnen loodsen? Daarvoor moet Okapi wel voorbij kleppers als Oostende, Antwerp en Bergen. Tegen die eerste boekten de Aalstenaars alvast een stuntzege dit seizoen, tegen de twee anderen lukte dat (nog) net niet. Wat wel zeker is: het potentieel is er, en het gaat erom spannen. Als Aalst de voeling met de top niet wil verliezen, moet het winnen tegen Limburg United, waartegen het eerder dit seizoen nog verloor. De Ajuinen kunnen zich geen nieuwe misstap veroorloven tegen de voorlaatste.

Volg Limburg United-Okapi Aalst op vrijdag 9 april vanaf 20u15 live op Proximus Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top