De steden Brugge en Antwerpen willen de komende jaren afwisselend de Ronde van Vlaanderen organiseren. Daartoe hebben de beide steden een onderling akkoord, zo meldde burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) gisteren in de gemeenteraad. Er moet wel nog worden overlegd met organisator Flanders Classics.
Burgemeester De fauw maakt er een punt van om de Ronde terug naar Brugge te halen. De Ronde vertrok voor het laatst vanuit Brugge in 2016. Vanaf dan stond de start steevast in Antwerpen. "We wisten dat het contract met Antwerpen afloopt in 2021 maar Antwerpen betaalt meer dan Brugge", vertelt De fauw. "In een gesprek met mijn collega burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vroegen we ons af met wat we eigenlijk bezig waren. Twee steden die een fantastische overeenkomst sluiten over de havens die dan opbieden tegen elkaar voor de Ronde. Zo kwamen we tot het akkoord", klinkt het.

Al is het spel nog niet helemaal geklonken. Volgens De fauw moet er met Flanders Classics nog worden onderhandeld, onder meer over de prijs. Toch is de Brugse burgemeester hoopvol. "Eerstdaags zou Flanders Classics met een voorstel moeten afkomen. Wij zijn alvast hoopvol."