KVC Westerlo kende de voorbije weken een mindere periode in de competitie, maar kon van de interlandbreak duidelijk profiteren om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen. Na Beerschot VA moest nu ook de Belgische beloftenploeg het onderspit delven tegen de Kempenaars.
Bob Peeters begon de match tegen de nationale U21 met dezelfde elf als tegen Beerschot VA (Van Langendonck, Janssens, Yameogo, Seigers, Soumah, Seydoux, Keïta, Van Eenoo, Abrahams, Vetokele, Çiçek). De Kempenaars grepen de Belgische youngsters snel bij de keel, maar keken bij de rust toch tegen een achterstand aan na een doelpunt van Oyen (KRC Genk).

Na de rust stelde de thuisploeg orde op zaken. De onvermijdelijke Cicek scoorde al snel de gelijkmaker en in het slot konden invallers Vaessen en Alici de match alsnog over de streep trekken: 3-1.

Bij de U21 stond Club NXT-goalie Shinton in doel terwijl jongens als Raskin (Standard), Vandevoordt (KRC Genk), Vranckx (KV Mechelen) en Zaroury (Lommel SK) niet aan de aftrap kwamen.