Bondscoach Roberto Martinez gunde in de derde wedstrijd in kwalificatiepoule E voor het WK 2022 in Qatar tegen Wit-Rusland (8-0) verschillende sterkhouders rust, maar zag de vervangers hun kansen grijpen. "Het wordt een heel bijzonder periode", reageerde de Spanjaard. "De komende achttien maanden spelen we een EK, de Nations League en WK-kwalificaties. We gaan heel veel spelers nodig hebben."
Nu het eerste drieluik van de kwalificaties voor het WK 2022 achter de rug is, verschuift de blik van Martinez en co naar het EK, dat midden juni start. "We zullen op het EK een mix van spelers nodig hebben, zoals op het WK 2018", zei de T1, die een ballonnetje opliet om de selecties voor het EK uit te breiden tegen het licht van de coronapandemie, waardoor de wedstrijden elkaar dit seizoen in recordtempo opvolgen. "Ikzelf en de Belgische bond steunen het idee om met selecties van bijvoorbeeld 26 spelers, en niet 23, naar het EK te gaan. Dan kun je een extra verdediger, middenvelder, aanvaller en eventueel doelman meepakken. We hebben dat al besproken met andere coaches, zoals die van Engeland en Italië. We hopen dat de UEFA erover nadenkt, naar analogie met de vijf wissels in plaats van drie."

De Duivels spelen normaal nog twee oefeninterlands voor het EK. Op 6 juni zakt Kroatië alvast naar ons land af. "De andere oefeninterland is op 3 juni voorzien", aldus Martinez. "De onderhandelingen met de tegenstander lopen en zijn bijna afgerond."