Jasper De Buyst (Lotto Soudal) sukkelt al een tijdje met de rug. In Gent-Wevelgem zat hij in de kopgroep, maar kon plots niet meer trappen van de pijn. Hij start woensdag niet in Dwars door Vlaanderen, maar hoopt er zondag wel bij te zijn in de Ronde van Vlaanderen. Op Instagram deed hij zijn verhaal.
"Ik heb de laatste dagen veel berichtjes gekregen om te vragen of ik oké ben na zondag", begon De Buyst. "Bedankt daarvoor allemaal. Ik zit met een geblokkeerde rug en daarom kon mijn rechterbeen tijdens Gent-Wevelgem geen kracht meer produceren. De spieren in mijn rechterbeen verkrampten helemaal."
"Na de wedstrijd en op maandag deed mijn rug nog heel veel pijn. Ik kon zelfs simpele dingen, zoals mijn schoenen aandoen, niet alleen. Ik ben de voorbije dagen dagelijks bij een fysiotherapeut geweest en zal dit ook de komende dagen doen. Ik vind het jammer dat ik Dwars door Vlaanderen niet haal, maar de fysiotherapeut en ikzelf geloven erin dat ik klaar zal geraken voor de Ronde van zondag. Dat is de mooiste wedstrijd van het jaar en die wil ik echt niet missen."
De Buyst eindigde vrijdag ondanks de rugpijn nog als zeventiende in de E3 Harelbeke. In Milaan-Sanremo was hij in de finale een waardevolle knecht voor Caleb Ewan, die uiteindelijk tweede werd.