De eDevils die actief zijn op Pro Evolution Soccer werkten gisteren de heenwedstrijden af van de groepsfase van eEuro 2021. Met de aanwezigheid van Israël in de groep was de eerste plaats heel moeilijk. Maar onze eDevils slaagden er wel in op plaats twee te eindigen, een goed voorteken voor het vervolg van de competitie.

 

Gisterenavond ging de eerste reeks wedstrijden van de groepsfase van eEuro 2021 door. De verschillende landen werden in 10 groepen bijeengebracht en strijden om de eerste plaats, wat gelijk staat met onmiddellijke kwalificatie voor het vervolg van de competitie. Ook de nummers twee van elke groep kunnen doorstoten, maar dan wel via de barrages.

De eDevils hadden een gunstige loting. In een groep met Litouwen, de Faeröer, Ierland, Zwitserland en Israël was die laatste het enige land dat de Belgen moesten vrezen. De andere tegenstanders in de groep waren haalbare kaarten. Helaas moesten onze spelers het gisteren doen zonder hun teamgenoot Wouter, nieuwkomer in het team, die wegens ziekte moest afhaken. Onze twee spelers Milan17Jon en FETIHELTURCO speelden om beurten dus alle wedstrijden.

De avond begon om 17u met een confrontatie tegen de Faeröer. Onze twee eDevils lieten hun tegenstander geen schijn van een kans en wonnen met 7-1 over de twee wedstrijden heen. Een goede opwarmer. Want inderdaad, de volgende opponent was niemand minder dan Israël, de grootste rivaal van onze Duivels in deze groep F.

Helaas hadden de Belgen moeite om hun kansen af te werken. Ze slaagden er slechts twee keer in een bal tegen de netten te schieten. Eindstand: 2-7. Eén ding is zeker, de Israëli’s zullen ook ergens moeten verliezen als we de eerste plaats in de groep willen grijpen.

Nadien was het tijd voor een duel met Zwitserland, een sterk team. Maar wel een waar onze eDevils hun voet naast kunnen zetten. En dat bewezen ze ook! Ondanks een gelijkopgaande wedstrijd was de score na 180 minuten 3-1 voor ons land. De voorlaatste tegenstander van de avond was Ierland. Opnieuw toonden onze Devils hun vastberadenheid die zijn vruchten afwierp, want de spelers scoorden 6 prachtige doelpunten en bezorgden ons zo een extra overwinning, eindstand 6-2.

Maar ook al waren beide Belgen in hun nopjes, de laatste wedstrijd besliste over de voorlopige tweede plaats in de groep. Tegen Litouwen ging het moeilijker dan verwacht. Uiteindelijk hielden de twee ploegen het op een gelijkspel, met onder andere een prachtig doelpunt van FETIHELTURCO. Door dit resultaat delen de Belgen plek twee met Ierland, dat ook een zeer goed eerste deel van de groepsfase liet noteren.

Onze eDevils zullen de longen uit hun lijf moeten lopen op 26 april in het tweede deel van de groepsfase om te proberen zich rechtstreeks te plaatsen. Een kwalificatie via de barrages zou namelijk moeilijk kunnen worden gezien de krachten in de andere groepen. Het vervolg kan je uiteraard volgen op Pickx Live en Pickx.be!

Copyright afbeelding: Royal Belgian Foot Association