2 duels voor de prijs van 1: topschutters JPL tegenover elkaar in strijd om POI

Jupiler Pro League | Slechts twee spelers zitten momenteel aan minstens 20 goals dit seizoen in de Jupiler Pro League: Paul Onuachu van Racing Genk en Thomas Henry van OH Leuven. De twee staan op Paasmaandag lijnrecht tegenover elkaar wanneer Genk en Leuven een belangrijk duel uitvechten in de strijd om Play-off I-voetbal te halen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De interlandbreak zit erop en dus verleggen we de focus terug naar het clubvoetbal. In onze eigen Jupiler Pro League blijft de strijd om Play-Off I-voetbal te halen bikkelhard. Momenteel vergezellen KV Oostende, KRC Genk en Antwerp leider Club Brugge in de strijd om de titel. Maar met nog drie speeldagen te gaan en dus nog negen punten te verdienen, zijn er nog enkele kapers op de kust.

OH Leuven is er daar eentje van. De Leuvenaars staan op vier punten van Play-Off I. Enkel Anderlecht staat nog tussen Leuven en huidig nummer vier Oostende. Wil Leuven nog in de top vier geraken, dan telt maandag enkel winst tegen Genk, dat zijn plekje in die play-offs wil veiligstellen.

The Belgian Beast

Beide ploegen gaan een beroep kunnen en moeten doen op hun clubtopschutter. Bij Genk legde Paul Onuachu reeds 25 goals in het mandje. Hiermee draagt hij momenteel de Gouden Stier om zijn schouders. Met deze 25 stuks doet er slechts één iemand beter in de beste twaalf competities op de UEFA-ranking: Robert Lewandowski van Bayern München met 35 goals.

De boomlange spits tankte overigens nog wat extra vertrouwen door bij Nigeria evenzeer een knappe prestatie af te leveren. Tegen Benin viel Onuachu in en scoorde hij in de toegevoegde tijd de winning goal, waardoor Nigeria zich kwalificeerde voor de Afrika Cup van volgend jaar. Het was tevens zijn eerste goal voor Nigeria.

"Het hele land heeft me gestuwd om te tonen wat ik waard ben", reageerde hij na de wedstrijd. "Ik ben dolgelukkig met mijn doelpunt en dat ik het team en het land kon helpen", aldus Onuachu. Op sociale media werd de topschutter in de Jupiler Pro League ‘The Belgian Beast’ genoemd.

Record voor Henry

Lijkt Onuachu richting de topschutterstitel te gaan, slechts één iemand zou nog in staat te zijn om stokken in de wielen te steken van de Nigeriaan. Thomas Henry van OHL staat namelijk in de topschutterslijst op een tweede plaats met 20 stuks.

Met deze 20 goals heeft Henry sowieso al een clubrecord gepakt, want de Fransman is hiermee de eerste Leuvenaar die de kaap van de 20 goals heeft bereikt sinds OHL op het hoogste niveau acteert. Het vorige record stond op naam van Ibou Sawaneh, die er in het seizoen 2013-2014 19 wist te maken.

Hierdoor staat Henry ook al op de radar van verschillende clubs, al heeft de Franse spits nog een contract tot 2023 bij Leuven. OHL zal zijn spits dus niet zomaar laten vertrekken.


Volg de clash tussen de twee beste schutters in de Jupiler Pro League op Paasmaandag 5 april. De partij tussen OH Leuven en KRC Genk is vanaf 13u30 live te volgen op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top