In VR naar het virtuele optreden van Zwangere di-GUY-taal

Unieke problemen vragen om unieke oplossingen. In het afgelopen coronajaar probeerden heel wat artiesten het gemis van optredens en festivals te verzachten aan de hand van livestreams, maar de Ancienne Belgique gaat met hun virtuele concertzaal Nouvelle Belgique nog enkele stappen verder. Op 12 april kan je in virtual reality naar de AB voor een concert van Zwangere Guy.

Gorik van Oudheusden, a.k.a. Zwangere Guy, zag zijn optredens in de AB het afgelopen jaar meermaals uitgesteld worden. Geen nood, zegt de “burgemeester van Brussel”, die je met ‘Ceci n’est pas un livestream’ al op de zender Podium 19 in een lege zaal kon zien spelen. De AB komt nu namelijk op de proppen met een thuiservaring die zo dicht bij een echt optreden komt als het maar kan zijn.
 
De muziektempel contacteerde het Virtual Realitybedrijf Yabal en liet de concertzaal zo gedetailleerd mogelijk nabouwen. Wie een ticket koopt voor een van de optredens in de Nouvelle Belgique, zoals de digitale concertzaal gedoopt werd, kan een avatar maken. Daarmee kan je in VR langs de bar naar de concertzaal wandelen om samen met de andere virtueel aanwezigen een live-optreden te volgen. Daar kan je klappen, springen, gillen, rondwandelen … Zelfs een moshpit zou mogelijk zijn.
 
Het eerste optreden komt van Papa ZG zelve en dan bedoelen we niet dat gasten een optreden te zien krijgen dat op voorhand ingeblikt werd. Zwangere Guy – voor de gelegenheid di-GUY-taal – zal ook aanwezig zijn in de gedaante van een avatar. Hij zal een motion capture-pak aantrekken en, terwijl hij alle aanwezige avatars voor zich ziet staan, virtueel live optreden. “Het zal er allemaal wat bevreemdend uitzien, maar het wordt sowieso een unieke ervaring”, klinkt het bij de AB.
 
Zwangere Guy bijt dus de spits af voor de reeks VR-concerten, die hopelijk nog meer dan de gewone livestreams de concertervaring naar je huiskamer zullen brengen. Wie de volgende artiesten zijn die het motion capture-pak zullen aantrekken, leren we later.

Meer info over het concert vind je terug op de site van Ancienne Belgique.

Muziek

Bekijk alles
Top