Dayot Upamecano: het nieuwste vogeltje dat uit het Red Bull-nest zal vliegen

Sport | De eerste interlandbreak van 2021 zit erop. Het clubvoetbal is hiermee terug op gang getrapt. In de Duitse Bundesliga zitten we reeds aan speeldag 27, eentje die misschien wel beslissend kan zijn voor de titel. Huidig landskampioen en leider Bayern Müchen trekt namelijk richting eerste achtervolger RB Leipzig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na 26 gespeelde wedstrijden ligt Bayern München nog steeds op titelkoers. De Rekordmeister vergaarde reeds 61 punten. Dat zijn er momenteel vier meer dan eerste achtervolger RB Leipzig. Met Wolfsburg als nummer drie dat al op tien punten volgt van Bayern, lijkt Leipzig de enige ploeg nog te zijn die het team uit Beieren van een nieuwe titel kan houden. Maar dan moet Leipzig wel de drie punten pakken in de eigen Red Bull Arena. Op die manier zouden de Oost-Duitsers tot op een puntje komen van de leider.

Leipzig kende de voorbije jaren een steile opmars in het Duitse voetbal. Dat zij opnieuw de grote uitdager blijken te zijn voor Bayern, verwondert ondertussen niet echt meer. De jongens van het Red Bull-concern worden al een tijdje niet meer onderschat. Ze worden nog steeds gezien als de kampioen van de toekomst. Maar de resultaten durven soms op cruciale momenten tegenvallen vanwege de filosofie van de ploeg: aanvallend en attractief voetbal brengen met jonge, talentvolle spelers.

Upamecano naar de grote concurrent

Die filosofie legde de ploeg alvast geen windeieren. Spelers als Naby Keïta en Timo Werner werden met serieuze winst verkocht. De volgende in het rijtje is de Franse centrale verdediger Dayot Upamecano, die nota bene naar Bayern verkast aan het einde van dit seizoen.

De Fransman werd reeds vanuit de jeugdreeksen van Valenciennes weggeplukt door het Red Bull-concern, waarbij Salzburg de eerste ploeg was om zijn eerste stappen in de A-kern te zetten. Na twee jaar groeide hij door naar Leipzig, waar hij een echte rots in de branding werd in de centrale as van de defensie.

Zijn talent werd dan ook opgemerkt door verscheidene topclubs in Europa. Wie Upamecano wilde bemachtigen, moest een afkoopclausule van 43 miljoen euro neertellen. Uitgerekend Bayern legde dat geld neer op tafel, waardoor de Fransman volgend seizoen de rood-witte kleuren uit Beieren zal aantrekken.

Upamecano blesseerde zich wel net voor de interlandbreak. De Fransman lag zo even in de lappenmand. Maar het Duitse sportblad Kicker liet weten dat de Franse verdediger speelfit zou geraken voor het topduel tegen Bayern. Kan Upamecano op deze manier afscheid nemen van Leipzig in stijl en nog meebikkelen voor de titel? Het antwoord volgt vanavond.

Kijk straks naar het topduel tussen RB Leipzig en Bayern München vanaf 18u30 via kanaal 1 van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het Bundesliga-programma bij Eleven Sports voor speeldag 27:

Zaterdag 3 april
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt (vanaf 15u30 te zien op Eleven Sports 2)
RB Leipzig - Bayern München (vanaf 18u30 te zien op Eleven Sports 1)

Zondag 4 april
Suttgart - Werder Bremen (vanaf 15u30 te zien op Eleven Sports 1)
Union Berlin - Hertha Berlijn (vanaf 18u te zien op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top