Zullen de Antwerp Giants Oostende van hun voetstuk stoten?

Basketbal |
Belgische basketbalfans kunnen zondag uitkijken naar een topwedstrijd: Antwerp zal Oostende uitdagen voor de negende speeldag van de tweede ronde in de Euromillions Basket League. De Giants willen ongetwijfeld revanche nemen na twee keer verlies van Oostende dit seizoen. Een overwinning zou de titelverdediger in staat stellen dichter bij de top van het klassement te komen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ondanks een onregelmatig speelschema is de spanning in de Euromillions Basket League om te snijden. Aanstaande zondag staan twee titelkandidaten tegenover elkaar in een cruciaal duel. Antwerp staat bovenaan het klassement met 11 overwinningen voor 4 verliespartijen, maar Oostende staat klaar op de derde plaats, met 10 overwinningen voor 3 nederlagen.
 
Na een reeks overwinningen zijn de Giants de laatste tijd een beetje zoekende. Afgelopen zondag beten de mannen van Christophe Beghin tot ieders verrassing in het zand tegen Spirou Charleroi (74-77). De Antwerpenaars hadden geen antwoord op de grinta van de Carolo's en waren erg onnauwkeurig: 27 op 75 bij de schoten en 7 op 23 op drie punten.
 
De Giants moeten ook nog wat soepeler leren spelen, na de komst van nieuwe spelers zoals Phil Cofer en Kavell-Bigby Williams. Het is absoluut nodig dat de Giants er als een goed geoliede machine staan tegen Oostende, want de kleinste fout zal ongetwijfeld meteen worden afgestraft.
 
Onzeker Oostende
 
Oostende kon even uitrusten door het uitstel van hun wedstrijd tegen Mechelen na de ontdekking van enkele coronagevallen in de gelederen van de Kangoeroes. En op vrijdag maakten ze korte metten met Brussel. Een overwinning op Antwerp deze zondag zou hen dan ook dichter bij de top van het klassement brengen. Na de triomf van de Beker van België mikken de Oostendenaars nu op een dubbele en een tiende opeenvolgende landstitel.
 
De troepen van Dario Gjergja beginnen met een statistisch voordeel, nadat ze de Giants hebben verslagen in hun laatste twee ontmoetingen (74-78 en 79-64). Oostende is echter niet immuun voor een mislukking: in maart werden ze verrast op de vloer van Aalst (71-68) alvorens te verliezen in Leuven (77-72), twee ploegen die op papier volledig binnen hun bereik lagen.
 
Het toont maar weer eens aan hoe onzeker het basketbalkampioenschap dit seizoen is, en dat elk punt waardevol zal zijn in de telling. Antwerpen en Oostende zullen dat zich zondag maar al te goed realiseren.

Beleef op zondag 4 april vanaf 17u30 het Filou Ostende - Giants-duel in Antwerpen op Proximus Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top