Elise Mertens kon door een blessure aan de borstspier niet voluit gaan in haar achtste finale tegen Naomi Osaka op het toernooi van Miami. "Ik weet nog niet wat het precies is, maar ik denk niet dat het om een scheur gaat", zei de Limburgse na haar nederlaag met twee keer 6-3.
"Op dit moment heb ik geen pijn en ik denk ook niet dat er een ontsteking is. Ik denk eerder aan een overbelasting van die borstspier. De ballen hier in Miami zijn heel hard. Dat zijn allemaal dingetjes die meespelen. Nu gaat het erom dat ik mij goed laat verzorgen zodat ik klaar ben voor volgende week. Ik ben ingeschreven voor het graveltoernooi van Charleston en het doel is daar deel te nemen."

Een gelijkaardige blessure speelde Mertens eerder dit jaar al eerder parten. Zo moest ze forfait geven voor Abu Dhabi en Adelaide. "Ik heb dit jaar nog niet echt kunnen deelnemen aan een toernooi zonder een blessure", lacht ze.

"Op de Australian Open viel het mee maar in Dubai was ik pas in mijn laatste wedstrijd helemaal pijnvrij. Anderzijds kan ik er wel mee omgaan. Het is soms een mentale kwestie. Alle spieren staan onder spanning. Behalve mij laten verzorgen en oefeningen doen voor de schouder, kan ik weinig doen", aldus Mertens. "Al bij al was het geen slechte week. Ook al waren er hoogtes en laagtes, zoals gisteren tegen Kontaveit, nooit eerder haalde ik de achtste finales in Miami. Ik ga het positieve onthouden en kijk ernaar uit op gravel te spelen."