De Rode Duivels gaan morgen aan Den Dreef in Leuven tegen Wit-Rusland op zoek naar hun tweede overwinning in kwalificatiepoule E voor het WK 2022 in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez mikt na het gelijkspel (1-1) in Tsjechië voluit op de zege. "We willen het drieluik met een positieve noot afsluiten", vertelde de Spanjaard vandaag op een virtueel persmoment.
De Duivels begonnen met een 3-1 zege tegen Wales in Leuven aan het parcours richting Qatar, en moesten vervolgens in Tsjechië (1-1) met een punt vrede nemen. "Het wordt heel belangrijk om tegen Wit-Rusland de drie punten te pakken", zei Martinez, die weinig verrassend ook voor de nummer 88 op de FIFA-ranking op zijn hoede is. "Het is een heel competitief team, dat Estland heeft geklopt. We zullen klaar moeten zijn."

Martinez kwam voorlopig wel met goed nieuws rond Dries Mertens, in Praag gewisseld met wat leek op een schouderblessure, en Yannick Carrasco. "Zij trainen later vandaag mee, nadien zullen we zien of ze fit zijn voor een plaats in de wedstrijdkern. Voor de rest is iedereen fit. Het wordt de derde match in zes dagen, dus we zullen roteren. We zullen tegen de Wit-Russen frisse energie nodig hebben. Maar dat vormt geen probleem, want ik beschik over een ruime kern", aldus de bondscoach, die aangaf dat sterkhouders Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku geen negentig minuten zullen spelen.

De Belgen werken nu kwalificatieduels af voor het WK van 2022, maar komende zomer staat eerst nog het uitgestelde EK op de agenda. "Dit drieluik heeft voor mij dan ook twee doelen", vervolgde de Spanjaard. "We willen uiteraard punten pakken om ons te plaatsen voor het WK, maar ik wil ook info opdoen met het oog op het EK. Elke wedstrijd levert me aanwijzingen op. Voor een speler is het een uitgelezen kans om te laten zien wat hij ons op het EK kan bijbrengen. Ik heb een ruime kern. Ook al maken sommigen nog geen minuten, toch kan het hen helpen om progressie te maken voor hun clubcarrière en de toekomst van de nationale ploeg."

Tsjechië en België staan in de poule aan kop met vier punten uit twee duels, voor Wit-Rusland (3 punten uit 1 wedstrijd). Wales (1 wedstrijd) en Estland (2 wedstrijden) sluiten puntenloos de rij.