Rocket League: AztraL en Solary leggen het af tegen Team Queso

Nieuws |

Het Franse team Solary en zijn Belgische speler AztraL zijn er zondagavond net niet in geslaagd de titel te veroveren van het tweede Europese voorjaarsevenement van het 10de RLCS-seizoen. Het team verloor nipt de grote finale van Team Queso.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het voormalige Oxygen Esports-team bestaande uit Victor “Ferra” Francal, Thibault “Chausette45” Grzesiak en de Belg Maëllo “AztraL” Ernst, onlangs gerekruteerd door de Franse organisatie Solary, is meer dan een week lang de strijd aangegaan met andere teams in het tweede Europese evenement van het voorjaarssegment van het 10e seizoen van de RLCS. De drie spelers, gewend aan het uitdagen van ‘s werelds grootste teams, bewezen dat ze meer dan een outsider zijn door op de tweede trede van het podium te eindigen.

Dankzij een gunstige loting kwamen de Solary-spelers in groep D terecht met teams als Rix GG en Team Singularity. Een vrij aangename groep vergeleken met de groepen A en B waar titanen als Team BDS of Vitality aanwezig waren. Solary eindigde zonder veel moeite tweede in zijn groep.

Jammer genoeg voor de spelers kwamen ze door hun seed 2 Team BDS tegen in de upper bracket. Een moeilijke wedstrijd als je weet hoeveel talent en welke staat van dienst BDS heeft. BDS won met 3-1, waardoor de Belg en zijn teamgenoten naar de onderste beugel degradeerden. Maar de zware tocht was nog niet afgelopen, want nadat ze tegenover het hoogste team op de wereldranglijst stonden, kwamen ze nu Vitality tegen.

Maar AztraL en de Solary’s leverden een ongelooflijke prestatie door een van de beste teams ter wereld te verslaan met 3-1. Solary kwalificeerde zich zo voor de eindboom.

En het moet gezegd worden dat ze opnieuw geluk hadden in de loting. Terwijl de top van het veld het tegen elkaar moest opnemen, trof Solary teams uit de middenmoot. De spelers kregen dus een geweldige kans om op het podium te eindigen. Na twee overwinningen tegen Atlantis Wave en White Demons kwam Solary in de grote finale Team Queso tegen.

In de grote finale nam Team Queso een voorsprong met twee keer winst, 4-2 en 4-0. De twijfel sloeg toe bij de fans: was Solary mentaal in staat om terug te komen? Het antwoord is ja. Tegen alle verwachtingen in won Solary de drie duels die volgden. Door de nipte overwinningen was alles wel nog mogelijk. Helaas voor onze landgenoot toonde Team Queso ons heel wat grinta in het slot. Z wonnen met 5-1 in de 6e ronde en maakten het af met 5-0 in het laatste duel.

Het Solary-team greep dus naast de titel, maar hun resultaten zijn meer dan bemoedigend voor de rest van het avontuur. Door hun zilveren medaille staan ze ex-aequo op plek 6 met een totaal van 1700 punten. Het wereldkampioenschap, waarvoor alleen de 6 beste ploegen van de Europese ranglijst zich zullen kwalificeren, is dus zeker haalbaar op voorwaarde dat het team goed presteert tijdens de komende evenementen.

Copyright afbeelding: Psyonix

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top