Belgian College League: UCL bovenaan op FIFA, zes teams strijden om de UEM op LoL

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belgian College League is in volle gang! Na enkele weken competitie kennen we de League of Legends-finalisten en de voorlopige leider op FIFA 21. Hieronder een overzicht.

Terwijl er nog steeds onzekerheid heerst in de auditoria door de gezondheidscrisis, gaat de universitaire esportscompetitie een nieuwe fase in! Hoewel de groepsfase van het voetbalspel FIFA nog niet voorbij is, begint het serieuze werk wel al voor de spelers op League of Legends. Groep A en groep B kennen elk hun vier beste teams die doorgaan naar de play-offs. De aandacht gaat nu dus uit naar een andere eindfase, de eindfase die zal leiden naar de qualifiers van de University Esports Masters 2021! In die play-offs zullen de eerste drie spelers van elke poule tegen elkaar strijden. Wie van Howest Brugge, KDG Esport, AES ULB, AGEM en PXL Esports zal in deze knock-outfase de finale bereiken en er misschien in slagen de veelvoudige Belgische kampioen Ephec tegen de grond te werken? Een eerste deel van het antwoord krijg je op 29 maart met de kwartfinales!

Opgelet, deze etappe heeft niets te maken met de play-offs van de Belgian College League, waarin de vier beste ploegen van elke poule het in een eindfase tegen elkaar zullen opnemen! De speeldata zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Nieuw dit jaar is dat ook een tweede ticket voor de University Esports Masters zal worden toegekend, aan de winnaar van de BCL. We zullen dus de kans krijgen om twee van onze scholen op Europees niveau aan te moedigen.

© Belgian College League

Wat het voetbalspel FIFA 21 betreft, is de groepsfase nog niet voorbij. In dit jaar 2021 hebben enkele namen uit de ePro League zich in het universitaire avontuur gegooid, zoals Nycom, de speler van KAA Gent, of ArrneM, die vorig seizoen meedeed.

Voorlopig staat Uliks van UCL aan de leiding met zes overwinningen en slechts één nederlaag. EminoMercy van de Universiteit Antwerpen (5-1) en Willem Vromant van de Arteveldehogeschool (5-1) zijn echter niet veraf met één wedstrijd minder gespeeld.

© Belgian College League

Copyright afbeelding: Belgian College League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top