De finale van Miss België vanavond op Eclips TV

Op woensdag 31 maart zullen we 's avonds weten wie onze nieuwe Miss België wordt. Aan deze finale nemen 33 jonge vrouwen deel die zullen strijden om gekroond te worden tot de mooiste vrouw van 2021 in België. Mis de ceremonie niet, vanaf 20u30 op Eclips TV.

Het moet gezegd dat het jaar 2020 een bijzonder jaar is geweest voor Céline Van Ouytsel, die niet heeft kunnen genieten van haar kroon zoals het hoort. Tussen geannuleerde reizen en projecten, bracht de Miss België 2020 haar regeerperiode door in lockdown met hier en daar een paar kleine shoots. Ook het houden van de ceremonie van 2021 was een punt van discussie. Door de gelijktijdige uitzending van een wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tsjechië voor het WK 2022 en de maatregelen in verband met het coronavirus, dacht het Miss België-comité dat haar verkiezing zou sneuvelen. Gelukkig heeft president Darline Devos een oplossing gevonden door het uit te zenden op Eclips TV, niet op een zaterdag zoals gebruikelijk, maar op woensdag 31 maart.
 
De verkiezing vindt dus live plaats vanaf 20u30 in het Plopsa-theater in De Panne. De traditionele toespraken en optochten van de finalisten zullen nog steeds worden gehouden, maar dit keer zonder publiek. Alleen de 33 kandidaten en het technisch personeel krijgen toegang tot de zaal. Terwijl de provinciale verkiezingen deze zomer vlot konden verlopen, werd de reis naar Egypte geannuleerd en vervangen door een kort weekend in België, en werden de opleidingen en workshops allemaal op afstand gegeven. Dit betekende dat de jonge vrouwen niet in staat waren elkaar echt te leren kennen en hun capaciteiten te tonen aan het comité dat hen tijdens deze activiteiten moest volgen om te beslissen wie van hen de Belgische kroon zou moeten dragen.
 
Ongewoon jaar, ongewone verkiezing
 
De wedstrijd telt uitzonderlijk 33 kandidaten: 14 Franstaligen tegen 19 Vlamingen. De show kan doorgaan, want een bijzonder feit dit jaar is dat de kandidaten een quarantaine van 14 dagen moeten ondergaan en twee negatieve coronatests moeten meebrengen met een tussenpauze van vijf dagen, voordat ze zes dagen voor de ceremonie in een ‘Miss bubbel’ in een hotel aan de kust terechtkomen. Kandidates die toch positief testen, worden uitgesloten van de wedstrijd. Bij Proximus Pickx zijn we alvast benieuwd wie Céline Van Ouytsel zal opvolgen.
 
Bekijk ‘De finale van Miss België’ op 31 maart om 20u30 op Eclips TV of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. 
 
 

Entertainment

Bekijk alles
Top