Nacer Chadli, de verrassing van Martinez, flopt tegen Tsjechië

Rode Duivels |
Bondscoach Martinez zag zich afgelopen week gedwongen om wijzigingen aan te brengen in zijn basiselftal. De opstelling tegen Wales volstond niet meer. Opmerkelijk genoeg nam hij Nacer Chadli op in de selectie. Maar was dat wel zo'n goed idee?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was voor veel voetballiefhebbers een verrassing om Nacer Chadli in het startende elftal te zien tegen Tsjechië. Sinds 10 januari, toen hij zich bij Istanbul Basaksehir had geblesseerd, heeft de Luikenaar geen voet meer op een voetbalveld tijdens een wedstrijd. Eigenlijk was het de bedoeling dat Chadli al bankzittend de wedstrijd tegen Tsjechië zou volgen en daarna twee wedstrijden zou meespelen, maar het alomtegenwoordige coronavirus stak dat plan een dikke stok in de wielen.
 
Een hele reeks Europese landen zagen de coronastatistieken gedurende de laatste dagen angstwekkend naar omhoog schieten en waren genoodzaakt om beperkende maatregelen op te leggen. Ook het voetbal werd getroffen, want de Bundesliga verbood het aan spelers uit hun competitie om in het buitenland te spelen. Daardoor moest Martinez het zonder Boyata, Casteels, Meunier en Thorgan Hazard stellen.
 
"Voorbereid op training"
 
De keuze om Meunier op de rechterflank te vervangen door Castagne heeft wellicht niemand verrast. Maar voor de linkerflank was het toch even zoeken. Carrasco leek een logische keuze, maar de voormalige Vilvoordenaar zit nu in België om zich voor te bereiden op de wedstrijd van dinsdag tegen Wit-Rusland. Ook Foket, Saelemaekers en Trossard werden overwogen, maar de keuze viel uiteindelijk op Chadli, ondanks een zeker gebrek aan tempo bij die laatste. Martinez wilde niet weten van twijfel: "Zijn laatste wedstrijden met de Devils waren goed en hoewel hij de laatste tijd niet voor een club heeft gespeeld, is hij voorbereid op training", aldus de bondscoach voor de wedstrijd.
 
Tijdens de wedstrijd zagen we echter een ander beeld. De voormalige Anderlecht-speler begon niet slecht, hij toonde zich beschikbaar en was een goede combinatie met Dries Mertens. Maar gaandeweg verloor Chadli stoom en kon hij de linkerflank niet meer naar behoren verdedigen.
 
Opnieuw Carrasco voor Wit-Rusland?
 
Nadat de Tsjechen de score openden in hun voordeel, besloot Martinez om Chadli te vervangen door Thomas Foket. Dat bleek een juiste keuze, want die laatste bracht een welkome opkikker aan het matige voetbal van onze Rode Duivels. Zijn spel, in combinatie met een voltreffer van Lukaku en een hardwerkende Courtois, zorgde ervoor dat onze nationale ploeg tenminste nog de 1-1 op het scorebord kon toveren.
 
Voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland zal Martinez in elk geval de kaarten flink dooreen moeten schudden, omdat Dries Mertens met zijn blessure niet kan spelen. Mogelijk kan hij met Thorgan Hazard en Thomas Meunier zijn flanken beschermen. Carrasco kan Mertens vervangen achter Lukaku. Maar voor Chadli lijkt een nieuwe verschijning op het gras voorlopig uitgesloten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top