Popquiz: een jaar lang gratis muziek, zodra het weer kan

Een nieuwe televisiequiz die helemaal in het teken staat van goede muziek? Dat hoef je ons geen twee keer te vragen. Voor ‘Popquiz’ gaat VTM op zoek naar duo’s die ervan overtuigd zijn dat zij alles weten over hedendaagse muziek. Om te weten waar je aan toe bent, ligt Proximus Pickx al een tipje van de sluier op.

Voor dit nieuwe swingende programma ging VTM een presentator zoeken bij onze Noorderburen. Matthijs van Nieuwkerk is quizmaster van dienst. Het is de eerste keer dat van Nieuwkerk zijn opwachting maakt op de Vlaamse televisie. Hij werd een icoon in Nederland door programma’s als ‘De Wereld Draait Door’, ‘Top-2000 à go-go’ en ‘Matthijs gaat door’, die zelf allemaal vol muziek zitten. Geen wonder dus dat VTM en Panenka, het productiehuis van Kato Maes en Tom Lenaerts, meteen aan de presentator dachten bij het creëren van ‘Popquiz’.
 
“Wie mij de laatste jaren een beetje gevolgd heeft, weet dat ik zonder muziek nauwelijks kan leven”, vertelt van Nieuwkerk. “Dus toen Tom me vroeg of ik erover wilde nadenken om de 'Popquiz' te presenteren, was dat een feestdag. Want ik ben ook nog eens gek op quizzen. Nou ja, soms zit het mee!”
 
Jaar lang gratis concerten
 
Het concept is simpel: tijdens de quiz nemen telkens twee duo’s van zelfverklaarde muziekkenners het tegen elkaar op. De beste teams worden uiteindelijk tegen elkaar uitgespeeld tijdens de finale, waar ze zullen strijden voor de titel van ‘Popquiz’-kampioen.

Daarbovenop krijgt het winnende duo ook nog eens een jaar lang gratis kaartjes naar alle Belgische concerten. Eens die weer mogen doorgaan, natuurlijk. Toch iets heel mooi om naar uit te kijken!
 
Bekijk ‘Popquiz’ elke donderdag vanaf 1 april om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 
 

Muziek

Bekijk alles
Top