Maleck, Grizmo en Yung Mavu: deze Belgische rappers moet je dringend ontdekken!

Muziek | België zit vol talent van allerlei genres, maar de laatste jaren valt ons land vooral op door zijn rapkunsten. Proximus Pickx brengt je daarom up to date over de meest veelbelovende Belgische rappers: Maleck, Grizmo en Yung Mavu.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maleck

Op naar Doornik waar een opkomende rapper het maakt in de muziekwereld: Maleck. Op 27-jarige leeftijd heeft de rapper het schrijven altijd al in zijn bloed gehad. Ondanks zijn studie management engineering, verloor hij zijn passie voor muziek nooit uit het oog. Een andere lokale rapper, Youssef Swatt's, ontdekte zijn talent en nam hem onder zijn hoede. 2020 zou zijn podiumdebuut worden, maar corona kwam langs om er zijn stempel op te drukken. In de tussentijd geeft Maleck zichzelf bloot in twee videoclips.
 
‘Juste un titre' en 'Barbade' zijn de eerste twee nummers van zijn aanstaande album 'Œdipe', dat in mei moet uitkomen. Het album zit vol intimiteit, want zijn pen wordt gevoed door zijn dagelijks leven, zijn twijfels en zijn ervaringen. Dat biedt je de mogelijkheid om de vele facetten van Malecks persoonlijkheid te ontdekken. De rapper weet een moeilijke werkelijkheid op een optimistische achtergrond weer te geven.

Grizmo

Hij rapt met een Engels accent waar alleen hij het geheim van kent, en toch komt Grizmo uit Genk. Dit soort Britse rap, ook wel 'grime' genoemd, is zijn handelsmerk. In zijn tracks vertelt hij over herinneringen aan zijn moeilijke jeugd, want Grizmo, wiens echte naam Guiseppe Piredda is, werd op school gepest vanwege zijn verlamde linkerarm. In 2020 bracht hij een EP uit genaamd 'Paralysed'. Door middel van muziek wil hij laten zien dat alles mogelijk is.
 
De 19-jarige is een van de finalisten van 'De nieuwe lichting' van radiozender Studio Brussel, die toekomstige Belgische artiesten promoot. De jonge rapper lijkt alle vakjes te hebben aangevinkt van een talent om op te volgen. ‘Pikachu’ is zijn meest recente single.

Yung Mavu

Het avontuur van deze jonge rapper begon in 2017. Toen hij nog maar 16 jaar oud was, bracht hij ‘Black Magic’ uit, een rapremix van de cultsoundtrack van de Harry Potter saga. Binnen een week was de clip twee miljoen keer bekeken. Vier jaar later staat de teller al op meer dan 30,3 miljoen views. Met stijl, flow, creativiteit en het vermogen om in recordtempo een stroom Engelse woorden te spuien, heeft Yung Mavu alles in zich om de rapsensatie van morgen te worden.
 
Na een tijdje te hebben gesurfd op deze virale track, bracht hij in 2019 de track 'Dory' uit. Daarmee behoudt hij geheel zijn stijl, want het nummer zinspeelt op de beroemde film ‘Finding Dory’, een vervolg op ‘Finding Nemo’. De track is onderdeel van zijn EP 'Hi, I'm Pierre'. Sindsdien heeft de Antwerpse rapper ook de EP 'By Any Means' uitgebracht en de laatste, 'Luxury Denim'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top