Belgen in de internationale media: 'Into the Night'

Films | De bekendste Netflix Originals zijn vaak Amerikaans of Spaans. Tot voor kort bestelde Netflix nooit een Belgische serie als Original materiaal, maar daar kwam een jaar geleden verandering. Op 1 mei 2020 prijkte namelijk de eerste Belgische Netflix Original op de streamingsite: ‘Into the Night’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Into the Night’ is een Belgische apocalyptische sci-fi thriller, geïnspireerd op de 2015 Poolse science fiction roman ‘The Old Axolotl’ van Jacek Dukaj. Op 1 mei 2020 verscheen de serie op Netflix en ging met de eer van allereerste Belgische Netflix Original lopen. Amper een maand later kondigde het streamingplatform aan dat er een tweede seizoen zou komen, maar wanneer is nog niet bekend.
 
De serie volgt een groep mensen wier vliegtuig wordt gekaapt terwijl ze aan boord zijn van een red-eye vlucht vanuit Brussel. Terenzio, de kaper, is een Italiaanse NAVO-soldaat. Hij dringt het commerciële vliegtuig binnen en eist een vervroegde start. Op hetzelfde moment gebeurt er plots een kosmische ramp, waardoor iedereen sterft die blootgesteld wordt aan zonlicht. Het vliegtuig zet koers naar het westen in een poging om deze catastrofe te overleven. De groep onbekenden moet samenwerken om de zon achter zich te houden en een ondergrondse militaire bunker te bereiken.

Brussels regisseursduo

De regisseurs die de kans kregen om deze primeur in goede banen te leiden, waren Brusselaars Inti Calfat en Dirk Verheye. Jammer genoeg konden de twee de release niet met veel lawaai vieren, door een wel bekend virus, maar ze waren allebei erg enthousiast.
 
“Dirk en ik zijn super enthousiast dat het uiteindelijk zover is. Veel releases van vrienden van mij worden uitgesteld. Wij mogen onze beide handjes kussen”, zei Inti Calfat tegen Het Laatste Nieuws. “Het is ook heel ‘exciting’ dat de serie op Netflix verschijnt. Maar liefst 190 landen gaan naar de serie kunnen kijken, dat is toch even slikken. Maar ik krijg er ook een glimlach van.”
 
Het duo was ook niet aan zijn proefstuk toe op vlak van regie. Verheye en Calfat werken namelijk al langer samen onder de naam Norman Bates, die Hitchcock-fans meteen zullen herkennen uit ‘Psycho’. Al maakten ze onder die pseudonynom tot nu toe vooral commerciële content. ‘Into the Night’ is het eerste grote fictieproject, en dan ook meteen een internationale topper.

Cast

De acteurs die het plot dragen, komen uit alle hoeken van de wereld. Maar volgens Calfat zijn de meesten wel Belgisch.
 
Een bekende kop die je vast zal herkennen is Antwerpenaar Jan Bijvoet. Hij neemt de rol van Richard "Rik" Mertens, de veiligheidsagent. De vijfde aflevering van de serie draait volledig rond zijn slim, maar lichtelijk naïef personage. Bijvoet was al eerder te zien op Netflix, in ‘Peaky Blinders’.
 
Nabil Mallat is ook afkomstig van Antwerpen en vertolkt in ‘Into the Night’ Osman Azizi, een Marokkaanse poetsman van het vliegveld.  Zijn rol in de serie is niet even groot als die van Bijvoet, maar je kent hem zeker al van andere grote opdrachten. Mallat speelde namelijk mee in de Vlaamse hitserie ‘De Dag’ en in ‘Image’, een film van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah.

‘Into the Night’ is beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top