Bayern en Paris Saint-Germain nemen het tegen elkaar op in de kwartfinales van de Champions League

UEFA Champions League |
Na de interlandpauze is het weer tijd voor Europees voetbal. De Champions League gaat een nieuwe fase in met de kwartfinales op dinsdag en woensdag. Eén van de wedstrijden om echt naar uit te kijken is Bayern - Paris Saint-Germain.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Enkele maanden geleden zouden maar weinigen hebben gewed op een Champions League-finale tussen Bayern München en Paris Saint-Germain. En toch is dat wat we afgelopen augustus hebben gekregen. De wedstrijd was beloftevol, al speelde de ploegen verre van uitzonderlijk. Destijds was het Bayern dat won, waardoor Parijs een eerste grote zege in de Champions League werd ontzegd.
 
Toeval of niet, de twee teams zijn uitgeloot om elkaar opnieuw te bekampen in de kwartfinales van de Champions League. Dit jaar zal er een heen- en thuiswedstrijd plaatsvinden en belooft het een spektakel te worden! Het moet gezegd worden dat PSG Barça in de vorige ronde op briljante wijze uitschakelde en ze met 1-4 verpletterde in Camp Nou voordat de Fransmannen op veilig speelden bij de thuiswedstrijd. Van hun kant haalde Bayern het vlot van Lazio (4-1 en 1-2). De heenwedstrijd vindt plaats in Duitsland.
 
Ook Real en Liverpool zien elkaar opnieuw
 
Een andere partij waar voetballiefhebbers ongetwijfeld naar uitkijken is die van gastheer Real Madrid tegen Liverpool. Net als bij Bayern - PSG gaat het hier om een heruitgave van een eerdere finale-ontmoeting, namelijk die van 2018. Real Madrid won toen het pleit.
 
Dit jaar zal het duel tussen deze twee teams op het scherpst van de snee gevochten worden, beide ploegen zijn immers in topvorm. In de Premier League heeft Liverpool moeite om zijn titel te behouden en staat de Engelse ploeg op een teleurstellende zevende plaats, dus de Champions League kan hun seizoen redden. Bij Real Madrid wisselen de goede en minder goede wedstrijden zich af, maar speelt de ploeg momenteel met de wind in de zeilen.
 
City tegen Dortmund
 
De andere twee duels die in de kwartfinales worden gespeeld, zijn Manchester City tegen Dortmund en Porto versus Chelsea. De wedstrijd tussen de Engelsen en de Duitsers belooft aanvallend en spectaculair te worden. Met Kevin De Bruyne heeft City de beste assistleveraar ter wereld in zijn rangen, wat eindeloze mogelijkheden biedt voor aanvallend voetbal. De Duitsers zullen ongetwijfeld Erling Haaland uitspelen tegen De Bruyne en zijn ploegmakkers.
 
Ten slotte is er nog Porto, de grote verrassing van deze kwartfinales. Nadat ze Juventus met maar tien man uit de competitie hebben geknikkert, liggen de kaarten voor de mannen van Conceiçao erg goed. Toch mag de Portugese ploeg niet op zijn lauweren rusten want sinds de komst van Thomas Tuchel aan het roer van Chelsea lijkt er geen maat te staan op de prestaties van deze Engelse ploeg. Het is afwachten of de Portugezen opnieuw kunnen verrassen.
 
Het kwartfinaleprogramma:

Dinsdag 6 april
Multi Live vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Real Madrid - Liverpool vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Manchester City - Borussia Dortmund vanaf 20u50 op Proximus Sports 3

Woensdag 7 april
Multi Live vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Bayern - PSG vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Porto - Chelsea vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
 
Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de Proximus Sports-zenders, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top