Bryan Cranston: van comedian tot gevierde drama-acteur

Films | Vanaf vanavond kan je bij Canvas terecht voor een nieuwe dramaserie. In ‘Your Honor’ speelt Bryan Cranston een rechter die zijn morele principes overboord gooit om zijn zoon te helpen. Cranston ken je vast van zijn rol in ‘Breaking Bad’, dat wordt beschouwd als een van de beste series ooit, maar wist je dat de acteur initieel comedy deed, en geen drama?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na afloop van ‘Fargo’ laat Canvas opnieuw een kanjer van een serie op haar kijkers los: ‘Your Honor’. Hoofdpersonage Michael Desiato, gespeeld door Bryan Cranston, is een prominente en gerespecteerde rechter in New Orleans. Wanneer hij erachter komt dat zijn tienerzoon per ongeluk iemand doodgereden heeft en vluchtmisdrijf heeft gepleegd, dringt de rechter er bij hem op aan om zichzelf aan te geven bij de politie. Desiato verandert echter snel van gedachten eens hij ontdekt dat het slachtoffer de zoon was van een plaatselijke maffiabaas. In een poging om alles in de doofpot te steken komen vader en zoon terecht in een web van leugens en nog meer tragische gebeurtenissen.
 
De rol van Desiato wordt gezien als Cranstons eerste grote rol na zijn memorabele optreden als Walter White in ‘Breaking Bad’. De acteur weet opnieuw te overtuigen in dit drama, waardoor je bijna zou denken dat hij enkel voor dit genre geboren is. Niets is echter minder waar, want Cranstons eerste passie was comedy. Als een ode aan zijn grappige kant, ging Proximus Pickx op zoek naar enkele van zijn beste comedymomenten.

Malcolm in the Middle

Deze komische sitcom liep van 2000 tot 2006 en volgde het disfunctioneel gezin van Malcolm, een ontzettend intelligente adolescent. Cranston stapt in de rol van Hal, een onvolwassen, manische, maar liefhebbende vader. De serie zelf kreeg veel lof en won een Peabody Award, zeven Emmy Awards, één Grammy Award and zeven Golden Globe nominations. Cranston zelf ging aan de haal met een Emmy voor zijn rol, die van beste bijrol in een komische serie.

Why Him?

Tijdens de vakantie reist de liefhebbende maar overbezorgde Ned (Bryan Cranston) naar Californië om zijn dochter Stephanie (Zoey Deutch) te bezoeken aan de Stanford Universiteit. Daar ontmoet hij zijn grootste nachtmerrie: haar goedbedoelende maar sociaal incapabele vriend, Laird (James Franco). De film volgt een vader die probeert te voorkomen dat de onvolwassen tech-miljonair zijn dochter ten huwelijk vraagt.
 
Hoewel Franco weet te overtuigen in deze absurde rol, is het Cranston die als papa Ned de show steelt. Volgens critici is hij diegene die de film staande houdt met zijn ongelooflijk humoristische manier van afkeuren.

Curb Your Enthusiasm

In 2017 was Cranston nog te zien in de komische HBO-serie ‘Curb Your Enthusiasm’. De reeks startte, net als zijn eerste doorbraak met ‘Malcolm in the Middle’, in 2000. De acteur sprong mee op de kar voor seizoen negen en kon zelfs meteen rekenen op een Emmy Award voor beste gastrol in een komische serie.
 
De serie volgt Larry David in zijn leven als semi-gepensioneerde televisieschrijver en producent in Los Angeles. In het negende seizoen neemt Cranston de rol van Larry’s psycholoog, Dr. Templeton, op zich.
 


Bekijk ‘Your Honor’ vanaf woensdag 31 maart om 22u15 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top