COVID-besmettingen sturen Dota 2-Major in de war

Door Proximus

Deel dit nieuws

Evenementen organiseren in coronatijden is geen sinecure. De meeste organisatoren van e-sportstoernooien houden het daarom bij online toernooien. ONE Esports wilde koste wat het kost in Singapore een LAN-evenement organiseren, maar positieve coronatesten gooien de plannen van heel wat teams in de war.

In totaal hebben zes van de achttien teams te kampen met besmettingen. Natus Vincere is de zwaarst getroffen ploeg: zowel kapitein Andrii “ALWAYSWANNAFLY” Bondarenko als Bogdan “Iceberg” Vasilenko testten positief op het virus. Hun vervangers heetten Roman “RAMZES666” Kushnarev en Andrey “Mag” Chipenko, maar ook die laatste testte positief. Natus Vincere moest daarom forfait geven. RAMZES666 kreeg wel toestemming van Valve om als reservespeler voor een ander team te dienen.

Ook het Amerikaanse beastcoast zal niet meestrijden voor de prijzen in Zuidoost-Azië. Steven “StingeR” Vargas werd deze week besmet met het virus. Uit voorzorg zit heel het team in quarantaine en reizen de Zuid-Amerikanen niet af naar Singapore. Ook Ivan Borislavov “MinD_ContRoL” Ivanov zal niet deelnemen aan het toernooi. Team Nigma zal dus zonder de Bulgaarse klasbak verder moeten.

Andere slachtoffers van de pandemie zijn Carlo “Kuku” Palad van T1, John Anthony “Natsumi-“ Vargas van Neon Esports en Arif “MSS” Anwar van Quincy. De vele besmettingen zorgden er zelfs voor dat ONE Esports het format van het toernooi moest wijzigen. Slechts twee Wild Cards zullen doorstoten naar de groepsfase, en de play-offs bestaan uit zeven teams, in plaats van acht.

De problemen in Singapore tonen aan dat LAN-toernooien nog steeds serieuze risico’s inhouden voor teams en toeschouwers. De kans bestaat dat andere organisatoren na de problemen van deze Major toch voor een online-evenement zullen kiezen.

Copyright afbeelding: ONE Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top