De Rode Duivels vertrekken ietwat gehavend naar Praag voor de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2022 van morgen tegen Tsjechië. Bondscoach Roberto Martinez kijkt uit naar wat de vervangers op de mat zullen brengen.
Martinez kan in Tsjechië geen beroep doen op Thomas Vermaelen en Yannick Carrasco. Vermaelen keerde vrijdagochtend omwille van quarantainemaatregelen terug naar zijn Japanse club Vissel Kobe, nadat hij woensdag tegen Wales (3-1 zege) de eerste helft speelde. "Ons plan was om Thomas dit drieluik tweemaal 45 minuten te laten voetballen, maar we voelden dat hij na de wedstrijd tegen Wales na wat tikken meer tijd nodig had om te herstellen", legde de Spanjaard uit. "Hij ging dus niet meer in actie komen, en we wilden vermijden dat hij nog naar Tsjechië zou moeten reizen. Maar het was geweldig om Thomas na al die tijd weer bij ons te zien. Hij presteerde tegen Wales meteen op een hoog niveau, zoals we dat van hem verwachten."

De bondscoach verwacht Carrasco wel weer fit voor de wedstrijd van komende dinsdag in Leuven tegen Wit-Rusland. "Yannick kreeg bij Atlético Madrid een trap op de enkel en reist niet naar Tsjechië. We denken wel dat hij speelklaar geraakt voor Wit-Rusland."

Eerder was al bekend dat de Duivels die in Duitsland voetballen - Thomas Meunier (Dortmund), Thorgan Hazard (Dortmund), Koen Casteels (Wolfsburg) en Dedryck Boyata (Hertha) - omwille van de strenge coronavoorschriften van de Duitse overheid niet naar het hard getroffen Tsjechië mogen afreizen. "De situatie is zoals ze is en we moeten ze aanvaarden. Ik heb verschillende opties om hen te vervangen, we hebben op elke positie veel spelers. Ik heb in al mijn spelers vertrouwen."

Martinez ging ook nog even in op Eden Hazard, die revalideert na een nieuwe blessure en deze week op het oefencentrum in Tubeke gespot werd. "We werken met de bond hand in hand met Real Madrid om Eden snel weer op topniveau te krijgen. Eden blijft zoals altijd kalm maar je voelt dat hij dolgraag weer wil voetballen."