Het is Haasrode Leuven menens met zijn ambities voor volgend seizoen. Naast Hendrik Tuerlinckx, clubicoon en aanvoerder van Roeselare, heeft de Vlaams-Brabantse club ook zijn collega-Red Dragon Matthias Valkiers en belofte-international Lennert Van Elsen aangeworven.
Tuerlinckx en Valkiers tekenden voor drie seizoenen, Van Elsen voor twee. De 33-jarige Tuerlinckx keert na dertien seizoenen Roeselare terug naar Leuven. Valkiers, 30 jaar, komt over van het Duitse Frankfurt, Van Elsen, die volgende week 20 wordt, van Gent.

"Ik startte mijn carrière bij VC Heverlee, dat deel werd van Haasrode Leuven, dit voelt dus echt wel aan als thuiskomen", zegt Tuerlinckx in een persbericht van zijn nieuwe werkgever. "Ik kom ook helemaal niet om aan te modderen of uit te bollen. Wie mij kent, weet dat. Ik ben hier om Leuven op de kaart te zetten en dat zal ik doen met passie, engagement en motivatie. Het is zeker een uitdaging, maar ik heb alle vertrouwen in de club. De basis zit juist en alles is heel professioneel. We mogen geen stappen overslaan, maar mogen wel de gezonde motivatie koesteren om de club te laten aanleunen bij de absolute top van het land."

"Ik wilde graag terugkeren naar België", vertelt Valkiers. "Coach Kris Eyckmans polste me al snel naar mijn plannen en nadat hij het project toelichtte, was mijn keuze snel gemaakt. Ik wil de jonge spelers in de ploeg helpen om verder te groeien. Ze ondersteunen met de ervaring die ik opdeed in de voorbije jaren. Hopelijk kunnen we potten breken tegen de toppers."

Coach Kris Eyckmans is blij met de nieuwe namen. "Met Tuerlinckx en Valkiers halen we de ervaring die past bij de uitbouw van ons project. We hebben enkele jonge kerels met potentieel, die verder kunnen groeien onder de vleugels van spelers die al heel wat bewezen hebben in hun carrière."

Dit seizoen speelde Haasrode-Leuven al de Final 4 om de titel. Daarin sprokkelde het na vijf van zes speeldagen wel nog geen punt.