Geen Hazard en Meunier tegen Tsjechië: wie worden de vervangers op de flanken?

Rode Duivels | Met drie wedstrijden op een week tijd wordt het sowieso puzzelen voor bondscoach Roberto Martinez. Daar komt zaterdag tegen Tsjechië nog wat extra denkwerk bij. Zo mag hij geen Rode Duivels opstellen die actief zijn in de Bundesliga.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Concreet gaat het om Koen Casteels (Wolfsburg), Dedryck Boyata (Hertha Berlijn), Thorgan Hazard en Thomas Meunier (beiden Dortmund). Zij mogen als speler van een Duitse club niet naar Tsjechië afzakken. De coronacijfers liggen volgens de Duitse overheid namelijk te hoog in Tsjechië, waardoor er reisrestricties werden opgelegd.

Het hoefde daarom niet te verwonderen dat Meunier en Hazard aan de aftrap verschenen tegen Wales. Zij mogen zaterdag niet in actie komen en moeten dus onherroepelijk vervangen worden in de basiself.

Castagne in plaats van Meunier

De logische vervanger op de rechterflank zal Timothy Castagne zijn. Castagne verteerde dit seizoen de overstap van de Italiaanse Serie A naar de Engelse Premier League perfect. De Rode Duivel is aan een sterk seizoen bezig, zo sterk zelfs dat er genoeg stemmen opgaan om Castagne de voorkeur te geven op Meunier in het type-elftal van Martinez.

Meunier heeft dan wel reeds zijn strepen verdiend bij de nationale ploeg, veel analisten zijn van oordeel dat Meunier dit seizoen niet zijn beste jaar beleeft. Dat zijn ploeg Borussia Dortmund ook geen prettig jaar beleeft, doet al helemaal geen deugd.
Dat is een heel ander verhaal voor Castagne, die een basisplaats heeft veroverd bij Leicester City. Het team staat momenteel op een knappe derde plaats en maakt grote kans om volgend seizoen Champions League te spelen met The Foxes.

Carrasco voor Hazard, of misschien Trossard?

Op de linkerflank heeft Martinez meerdere opties om Thorgan Hazard te vervangen. De voorkeur lijkt echter te liggen bij Yannick Carrasco. Die doet het prima bij Atlético Madrid en blijft met zijn team in de running om de titel te pakken in Spanje. Intussen heeft Carrasco zijn speelstijl dusdanig aangepast aan de noden van zijn coach Diego Simeone, die graag uitpakt met een oerdegelijke defensie. Carrasco plukte er als flankspeler de vruchten van, waardoor hij perfect kan uitgespeeld worden in het systeem van de Rode Duivels.

Wie echter ook zich meer en meer begint te manifesteren, is Leandro Trossard. Met een goal en een assist in de 3-0-overwinning tegen Newcastle was Trossard opnieuw van goudwaarde voor Brighton. Ook tegen Southampton had hij een belangrijk aandeel in de zege van Brighton. Vraag is alleen of Martinez Trossard ziet als een pion voor de linkerflank. De ex-Genkspeler wordt naar speelstijl toe wat vergeleken met Eden Hazard: een goeie dribbel in huis, snel wegdraaien van de tegenstrever en naar binnen snijden vanop de linkerflank om met rechts het leer richting de verste hoek te krullen. Sowieso is deze Trossard in vorm een interessante optie voor bondscoach Martinez.

Kijk zaterdag 27 maart naar Tsjechië - België, vanaf 20u25 te volgen bij VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top