Na een seizoen vol blessures staat Thorgan Hazard er opnieuw… en hoe!

Rode Duivels |

Je moet al onder een steen geleefd hebben om niet te weten dat Eden Hazard zijn moeilijkste seizoen tot nu toe doormaakt. Maar ook broertje Thorgan Hazard deelde dit seizoen in de ‘blessureklappen’. Maar na een verraderlijke spierscheur eind december stond Thorgan gisteren eindelijk opnieuw op het veld voor de Rode Duivels… en hoe!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ostentatief wees Thorgan Hazard gisteren naar zijn eigen hoofd alsof hij wou zeggen: “Heb je het gezien?” De Borussia Dortmund-speler maakte gisterenavond tegen Wales dan ook zijn allereerste kopbaldoelpunt uit zijn carrière, eentje waarvan hij dacht dat het nooit meer zou lukken. Enkele minuten daarvoor gaf Hazard nog een assist aan Kevin De Bruyne en dat verklaart waarom hij voor de rest van de avond met een glimlach van oor tot oor zou rondlopen. Terecht, als je het ons vraagt, want ook Thorgan kende net als zijn broer Eden een jaar vol rampspoed.

De voorbije maanden moeten de broertjes Hazard samen al heel wat geklaverjast hebben. Beide wingers belandde dit seizoen immers al voor de tigste keer in de ziekenboeg: Eden met een lange lijst kwaaltjes die te herleiden valt naar een dubieus enkelprobleem en Thorgan met spierscheuren en -verrekkingen: blessures tijdens de eerste seizoenshelft die te wijten zijn aan systematische overbelasting. De laatste keer dat Thorgan uitviel was eind december tijdens een Duits bekerduel waar hij pas eind februari volledig van verlost was.

Kwaliteitsinjectie

Enkele weken terug aan het ballen dus. Dat was reden genoeg voor bondscoach Roberto Martinez om Thorgan Hazard tijdens de eerste WK-kwalificatiematch meteen op te stellen en de Rode Duivels van een broodnodige kwaliteitsinjectie te voorzien. Wegens het uitblijven van die andere belangrijke injecties is het voor alle voetbalspelers uit de Bundesliga immers verboden om naar Tsjechië af te reizen, toevallig de volgende tegenstander van de Rode Duivels. Door deze regel kunnen Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Koen Casteels (VfL Wolfsburg) en Dedryck Boyata (Hertha Berlijn) niet opgesteld worden in en tegen Tsjechië. 

Gelukkig kon dat Thorgan gisteren geen worst wezen: hij speelde als vanouds met kwaliteit en bediende Kevin De Bruyne op de 1-1 ('22). Als dat nog niet genoeg was, kopte hij zelf ook de 2-1 ('28) binnen tijdens een duel dat er eigenlijk geen was. En dan spreken we inderdaad over die wegglijdende verdediger, maar natuurlijk ook over de hele wedstrijd tegen Wales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top