Zet het weekend spannend in met ‘The Bay’ op Eén!

Heb je zin om na het werk nog een allerlaatste case op te lossen? Kijk dan vanavond mee naar de spannende en verrassende Britse detectiveserie ‘The Bay’ op Eén en volg mee hoe rechercheur Lisa Armstrong de geheimen van het Britse stadje Morecambe probeert te ontrafelen.

Nadat ze in een belangrijke case cruciale informatie achterhield, werd de lokale Britse verbindingsofficier en rechercheur Lisa Armstrong (Morven Christie) gedegradeerd. Ze moet voortaan werken onder leiding van haar voormalige partner en dat zint haar geenszins. Zeker niet wanneer op een dag een belangrijke lokale advocaat in koelen bloede vermoord wordt en ze, in tegenstelling tot haar collega’s, in de gaten krijgt dat deze moord heel wat meer om het lijf heeft dan aanvankelijk gedacht.


Alle ingrediënten van Britse crimi

Net zoals in tal van andere Britse detectiveseries zijn ook in 'The Bay' de traditionele ingrediënten van een Britse crimi van de partij: een pittoresk Brits kuststadje waar vrede op aarde het levensmotto van elke inwoner lijkt te zijn, een detective met een bedenkelijk hoge affiniteit voor moordenaars en diens persoonlijke leven dat lijkt op een puinhoop waar een kat haar jongen niet meer in zou willen vinden.

Helemaal niet stoffig

Maar net wanneer je denkt dat 'The Bay' je zoveelste stoffige Britse crimi is, komen de makers en bedenkers van de serie aangenaam verrassend uit de hoek. Zo schuwen de makers herkenbare menselijke familiedrama’s niet, is het hoofdpersonage helemaal niet opgetrokken uit een emulsie van artificiëel zelfvertrouwen en wordt je continu op het verkeerde been gezet. Iets waar we enkel achteraf heel blij om kunnen zijn. Kortom, 'The Bay' is je tijd zeker waard!

 


Bekijk ‘The Bay’ vanavond om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top