Genk maakte woensdag het nieuws bekend: de ex-wereldkampioen FIFA Stefano Pinna versterkt de Limburgers onmiddellijk. Een toptransfer voor KRC Genk, zeker nu de Belg zo sterk presteert tijdens de Europese kwalificaties voor de FIFA eWorld Cup.

Het was een aankondiging van formaat die KRC Genk Esports de wereld instuurde via Twitter. Na enkele jaren in het buitenland, waaronder avonturen bij PSV en LOSC, keert een van de grootste talenten van het e-voetbal terug naar ons land. Stefano Pinna sluit onmiddellijk aan bij de Limburgse club.

Hij krijgt de zware taak om de club te vertegenwoordigen tijdens internationale competities. De eerste opdracht wordt de eChampions League, dat begin mei begint. Hij maakt trouwens veel kans om zich daar voor te kwalificeren. Meer nog, momenteel staat hij in het klassement van de FIFAe World Cup op de PS4 op een 36ste plaats met 1413 punten. De kans is dus groot dat de Belg zich ook voor het wereldkampioenschap weet te plaatsen als hij de laatste hindernissen nog overleeft.

De sterke prestaties van Pinna werden nu dus duidelijk opgemerkt door Genk. De resultaten in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van Abdullah Waiss en Gilles Bernard vallen toch een beetje tegen en nu krijgt Genk er dus een speler bij die wel in een goede positie ligt. Het is wel duidelijk dat de Limburgers door deze transfer over de sterkste ploeg van België beschikken.

Geen paniek voor Abdullah Waiss, die de kleuren van Genk mag blijven verdedigen in de Proximus ePro League en die nog steeds alles geeft om er het beste van te maken.

Pinna zelf heeft er duidelijk zin in: “Spelen voor KRC Genk Esports is een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben al jaren fan en heb zelf al heel wat mooie momenten meegemaakt in de Luminus Arena. Het is een hele eer om de kleuren van KRC Genk te mogen dragen”.

Wij kijken alvast erg uit naar de volgende Europese qualifier die midden april gespeeld wordt. Afwachten of de Belg de kleuren van de club ook mag dragen in de regionale play-offs.

Copyright visual: KRC Genk Esports