Koningin Elisabeth Jongerenconcert exclusief te bekijken via Pickx!

Muziek | Wie beweert dat klassieke muziek saai is, die heeft niet goed opgelet. Elk jaar brengt het Koningin Elisabeth Jongerenconcert die boodschap over met een gratis show die gelijkloopt met de Koningin Elisabethwedstrijd. Om bekende redenen zal de zaal dit jaar niet vol zitten met muziekliefhebbers, dus zal het concert op 11 april om 20u30 volledig te bewonderen zijn via Proximus Pickx en nadien drie maanden in de Proximus VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elk jaar opnieuw wil de organisatie achter de Koningin Elisabethwedstrijd een nieuw en jong publiek warm maken voor de pracht van klassieke muziek. Daarom organiseren ze het Jongerenconcert, waarop jonge laureaten van de prestigieuze wedstrijd hun ervaringen delen met andere jonge muzikanten. Dit jaar hebben twee laureaten, Aurélien Pascal (cellist, vierde in 2017) en Remi Geniet (pianist, tweede in 2013) tekst en uitleg verschaft bij hun solostukken, die ze live brachten in de Brusselse muziektempel Flagey op 25 maart. De belevenis is vastgelegd door de camera’s van Proximus en zal exclusief te bekijken zijn op Pickx Live (zender 11) en Pickx.be. Daarna zal het ook tot eind juni beschikbaar zijn in de VOD-catalogus.
 
De 27-jarige Aurélien Pascal voerde zijn cellomuziek al over de hele wereld op. In 2017 was hij de jongste finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd, maar al in 2013 begon hij de Europese prijzen op zijn palmares te schrijven. “The future of music is in good hands”, schreef de vermaarde klassieke muziekrecensent Laurence Vittes over de jonge Fransman.
 
Remi Geniet werd niet alleen tweede in de Koningin Elisabethwedstrijd in 2013, hij was op 20-jarige leeftijd ook de jongste winnaar in de Bonn International Beethoven Competition. De Franse pianovirtuoos heeft in de grootste zalen ter wereld gestaan, waaronder Carnegie Hall en het Auditorium du ouvre en treedt op met de meest prestigieuze muziekensembles.
 
Naast twee solo-werken staat ook muziek van Schumann, Brahms, Piazzola en Nadia Boulanger op het programma van de cellist en de pianist. De presentatie neemt Sander De Keere voor zijn rekening, bekend van Klara en zijn online muzieklessen in 'Iedereen klassiek on tour'. Voor anderhalf uur klassieke muziek op hoog niveau is dit concert dus zeker niet te missen!
 
Bekijk het concert op 11 april om 20u30 op Pickx Live (zender 11) of op de website Pickx.be. Nadien is het concert tot eind juni beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus Pickx. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!


Ontdek meer over presentator Sander De Keere in dit interview.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top