Oude punker tot levend lijk: Gene Bervoets wordt 65

Films | De ster van het recentste seizoen van ‘Beau Séjour’ viert vandaag zijn 65ste verjaardag. Gene Bervoets, prominent acteur, televisiepresentator en liefhebber van culinaire hoogstandjes gaat nog steeds diep voor elke rol, dat bewijzen zijn perikelen achter de schermen van ‘Beau Séjour’. Proximus Pickx keert nog eens terug op de carrière van de gevierde acteur met deze weetjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oude punker

“Al die anekdotes – dat hij op het einde van een optreden alleen nog met de gitarist op het podium stond omdat de andere bandleden in de zaal aan het vechten waren. Hij zat diep in die punkscene, waar het belangrijk was te laten zien hoe hard je je durfde te verzetten tegen alles wat je ouders je hadden geleerd.” Aan het woord is Kaena Bervoets, de zoon van Gene in een interview met Humo. Kaena speelt gitaar in de band Paper James en hoorde zijn vader altijd maar verhalen vertellen over hoe die Antwerpen jaren geleden onveilig maakte met zijn band De Plastik Bags. Bervoets wilde eigenlijk zanger worden, voordat hij uiteindelijk een andere carrière op het podium najoeg. Een greep uit hun repertoire: het nummer ‘Een hoer op hare retour’.

Prijzen

Bervoets is zowel in de theaterzalen als op de schermen een begenadigd acteur, maar voor een eerste Ensor moest hij wachten tot 2015, toen hij voor zijn rol in ‘Paradise Trips’ de prijs voor de beste acteur won. Daarmee vervulde hij eigenlijk de ultieme droom van zijn moeder. Zij was ook een getalenteerde actrice, maar gaf haar carrière op voor haar gezin en dat viel haar lang zwaar. Gene zwoer dat hij niet hetzelfde zou doen. En toen hij die Ensor won, leek zijn doel bereikt te zijn. “Hij heeft toen tegen mij gezegd: ‘Op de momenten dat ik er niet voor je was, was ik aan het werken om dit te bereiken’”, aldus Kaena.

Diep gaan

Nu Bervoets in ‘Beau Séjour’ acteert, herkennen sommige kijkers de acteur amper. Hij liet dan ook optekenen dat hij maar liefst 15 kilo verloor voor de rol, waarvoor hij er zo verwaaid mogelijk uit moet zien. Sla, spinazie en water hielpen hem in een maand tijd zo veel af te vallen. “Mijn vrienden dachten dat ik doodziek was”, zei de acteur. In de serie speelt hij een lijk, dus is het misschien toepasselijk dat hij er niet te gezond uitziet.
 
Ook toepasselijk, maar luguber: op de set van de serie was het bijna gedaan met Bervoets. Tijdens het filmen van de allerlaatste scène op de allerlaatste draaidag in de onderwaterstudio in Vilvoorde, liep het fout. Twee enorme watertanks sprongen ineens open terwijl Bervoets bovenaan op de boot lag. De acteur werd tien meter naar achter geslingerd en door de druk van het opkomende water werd hij nog eens de lucht in gekatapulteerd. “De dokter zei: ‘Als je een centimeter meer naar links tegen die staak was gevlogen' – er zat een gat van zeven, acht centimeter in mijn hoofd – ‘dan had je dit niet meer naverteld’”, kon Bervoets gelukkig nog vertellen in een interview. Na twee maanden recupereren stond de acteur alweer op de planken.
 
Wij zijn alvast blij dat Gene Bervoets ook na dat schrikwekkende ongeval vandaag nog zijn 65ste verjaardag kan vieren. Gelukkige verjaardag!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top