Klaar voor Hearthstone Grandmasters 2021?

Nieuws | Er beweegt heel wat rond Hearthstone online deze maand en het is dan ook tijd om de zaken eens op een rijtje te zetten. Zo zijn we helemaal klaar voor Hearthstone Grandmasters, het toernooi dat op 9 april van start gaat en in twee verschillende fases zal gespeeld worden. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

 

Laat het toernooi maar beginnen!

De twee volgende seizoenen van Hearthstone Grandmasters staan voor de deur en kan je volgen vanaf 9 april op de officiële YouTube-pagina van Heartstone Esports. Er zijn enkele wijzigingen doorgevoerd voor het format en de kwalificaties voor het wereldkampioenschap 2021.

Hoe ziet de competitie er nu uit? De spelers spelen wekelijkse toernooien met dubbele eliminatie en krijgen punten op basis van het aantal totale overwinningen. Op het einde van de zevende week, worden de spelers gerangschikt op basis van de punten die ze hebben verzameld en dat aantal beslist uiteindelijk of ze zich plaatsen voor de playoffs, hun avontuur mogen verderzetten of dat het stopt.

Week één tot en met zeven: wekelijkse toernooien met dubbele eliminatie

De spelers strijden tegen elkaar in wekelijkse toernooien (vanaf donderdag) en proberen zo een plek te bemachtigen in de top 8, die in het weekend verder zullen spelen. De punten, van voor de playoffs, worden toegekend zoals hierboven vermeld.

– De 16 spelers van elke regio spelen in de groepsfases tegen elkaar in dubbele eliminatie. Deze wedstrijden worden niet uitgezonden.
– 4 beslissende wedstrijden, die live worden uitgezonden op YouTube, worden op vrijdag gespeeld om de Top 8 van elke regio te bepalen.
– De Top 8 speelt een toernooi met directe eliminatie op zaterdag. – De top 4 speelt verder op zondag.

Het format van het spel verandert om de twee weken:

Week 1 : Conquest
Week 2 : Conquest
Week 3 : Specialist
Week 4 : Specialist
Week 5 : Last Hero Standing
Week 6 : Last Hero Standing
Week 7 : Conquest

De laatste week: playoffs

Eén enkele speler per regio kan een uitnodiging ontvangen voor het wereldkampioenschap op het einde van het jaar en 4 andere spelers zullen degraderen. Dit gebeurt in de playoffs, tijdens de achtste week.

Deze competitiefase gaat als volgt:

– De top 8 plaatst zich voor de playoffs.
– De spelers op plaatsen 9 tot 12 degraderen niet, maar spelen ook geen toernooien meer dit seizoen.
– De vier laatste spelers degraderen.
– De winnaars van de playoffs van elke regio mogen deelnemen aan het wereldkampioenschap 2021. De kampioenen van seizoen 1 behouden hun ticket voor het wk als ze niet degraderen. Doen ze dat wel, dan gaat het ticket naar de volgende speler van seizoen 1.

We wensen je alvast veel succes als je inschrijving wordt goedgekeurd. En kijkers, geniet van het spektakel! We houden je op de hoogte van toekomstige evenementen. Stay tuned!

Credits : Blizzard Entertainment

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top