Genk is aan zichzelf verplicht om de reguliere competitie in schoonheid af te sluiten

Lotto Super League | Genk zal niet deelnemen aan play-off 1 en eindigt de reguliere competitie deze zaterdag om 14u tegen Zulte Waregem. De Limburgers zijn al verzekerd van de zesde plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige week nog smeerde Fémina White Star Woluwe Genk in eigen huis een nederlaag aan: 2-1. De Genkies kennen een moeizaam seizoen en eindigden niet in de top vijf van de Scooore Super League. Hun kruisweg kent deze zaterdag om 14u een einde op eigen veld tegen Zulte Waregem, met de zekerheid om op de zesde stek te stranden in het klassement.
 
OHL mikt op het podium
 
Alle andere wedstrijden op deze 18e speeldag vinden op hetzelfde moment plaats. Revelatie OHL, die de plaats van Genk innam in de toekomstige play-off 1, ontvangt Club YLA. De Leuvenaars, vierde, staan twee punten hoger dan de Bruggelingen, en op slechts drie punten van Gent. Ter herinnering: ze hebben een match minder op de teller, de inhaalmatch op Charleroi vindt plaats op 30 maart. OHL kan dit seizoen nog meer verrassen.
 
De Gentenaars moeten Standard Fémina bekampen in Luik, waar ze hun derde plaats zullen verdedigen. De Vurige Stede zal zijn vel duur verkopen en staat stevig vastgepind op de tweede plaats achter Anderlecht.
 
Foutloos parcours voor Anderlecht?
 
Paars-wit kan de reguliere competitie afsluiten met een perfect rapport van 18 zeges in evenveel wedstrijden. Om dat voor mekaar te krijgen staat enkel nog Fémina White Star Woluwé in de weg, een derby op eigen terrein.
 
In de laatste match staan Aalst en Charleroi tegenover elkaar. De Henegouwers zullen de reguliere competitie afsluiten als rode lantaarn, maar mikken tegelijk op een tweede zege in dit kampioenschap. In de heenmatch nam het Oost-Vlaamse team de maat van Charleroi met 0-3. Zullen de Carolo’s zich revancheren?
 
Volg de Scooore Super League het hele seizoen lang op de kanalen van de Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Voor alle info over de vrouwencompetitie, één adres: onze site.
 
Het programma van de 17e speeldag in de Scooore Super League:
 
Zaterdag 14u:
Anderlecht - Fémina White Star Woluwe
OHL - Club YLA
Standard Fémina - Gent
Genk - Zulte Waregem
Aalst - Charleroi

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top