KVM Esports versloeg gisteren Sector One in de grote finale van de Belgian League Spring Split 2021 na een ongelooflijke comeback! De Mechelaars veroverden de titel van voorjaarskampioen en schonken zichzelf zo een ticket voor de play-infase van de European Masters.

 

De wedstrijd van gisterenavond had vooraf alles weg van een heruitgave van de grote finale van de Country Finals 2020. Toch ging het duel tussen KVM Esports en Sector One die de grote voorjaarskampioen moest kronen, helemaal niet de richting uit die we verwacht hadden.

De wedstrijd begon om 19u. Twee weken na de kwalificatie tegen ION SQUAD verscheen KVM Esports nog steeds ongeslagen aan de start, en misschien een beetje te zelfverzekerd. Dat is tenminste het gevoel dat bij ons overheerste aan het eind van de draft, waar KVM ons verblijdde met een botlane Karma-Bard, maar een met veel te weinig damage. Dankzij een ongelooflijke prestatie van Zhergoth op Irelia slaagde Sector One erin veel dreigender te zijn dan gewoonlijk. KVM Esports kwam in een slechte positie terecht waarin het zich dit seizoen nog niet vaak bevond. De Mechelaars konden niet terugkomen in de wedstrijd en dus pakten de vossen het eerste punt in deze BO5.

Ook in game 2 zag de confrontatie er spannend uit. KVM leek wat rustiger en hun draft was al wat klassieker dan de vorige. Ondanks een early game die door de vossen werd gedomineerd, was KVM niet uit zijn lood geslagen en behield het een kleine kloof qua goud. Helaas voor de Mechelaars leverde ADC Mytheos, gewapend met zijn Tristana, een kwaliteitsvol eindspel af en leidde hij zijn team naar de overwinning met een perfecte KDA van 7/0/3.

Wij dachten toen dat het game over was voor KVM. Na het hele seizoen geen enkele nederlaag te hebben geïncasseerd, kon de 0-2-achterstand niet anders dan een bittere nasmaak geven. Maar terwijl de waarnemers een 3-0-overwinning voor Sector One op hun pronostiekblaadje schreven, kreeg de wedstrijd een nieuwe en onuitgegeven wending in de Belgian League.

De derde confrontatie was de goede voor KVM Esports. De Mechelaars kwam in hun spel en voerden een duidelijk gecontroleerd plan uit. Aesthetic was heel gretig met een Lee Sin, die het team een overtuigende slagkracht gaf in het begin van het spel. En als de damage van Lee Sin na verloop van tijd wat minder werd, was het Slyver, de ADC, die de fakkel overnam met een Veigar die zijn lange farmingfase volop kon benutten. Na een wedstrijd die het van begin tot eind domineerde, wonnen de KVM’s en pakten ze hun eerste punt. 1-2.

KVM Esports had plots heel wat inspiratie bij het begin van game vier. Na een invasie op de Blue van de tegenstander, nam de botlane Robba‘s plaats in op de toplane en verhuisde die laatste naar de onderste lane. Het is een strategie die loont. We weten dat de Mechelse toplaner geen problemen heeft om aan de zwakke kant van de map te spelen om zo zijn jungler vrij te laten die zijn teamgenoten kan helpen. En opnieuw nam KVM een voorsprong die Sector One niet meer kon inhalen. KVM maakte de 0-2 helemaal ongedaan, we kregen een vijfde spel!

En KVM was helemaal op dreef in game 5. De Mechelaars focusten zich op de neutrale targets, die vaak verwaarloosd werden door Sector One, waardoor ze zich konden voorbereiden op een slot dat meer dan felbevochten werd. Uiteindelijk haalden de Mechelaars het en ze pakten het laatste punt.

KVM Esports kroonde zich dus tot Belgisch kampioen van het voorjaarssegment van het seizoen 2021! Naast de cheque van €2500 krijgen de Mechelaars ook een kwalificatieticket voor de play-infase van de European Masters, waar de beste teams van de minder belangrijke leagues zullen strijden om de titel van Europees kampioen. Met de 90 kampioenschapspunten die KVM trouwens heeft verdiend, maakt het ook een grote kans op deelname aan de Country Finals aan het eind van het seizoen. En na de voorjaarssplit die de Mechelaars mooi hebben afgerond, mogen we zeker ook iets van het team verwachten in de Summer Split.

Wij willen je trouwens graag bedanken voor het volgen van deze Spring Split 2021! We zien elkaar binnenkort om samen KVM Esports te volgen tijdens de European Masters. Schrijf het in je agenda, de play-infase begint op 29 maart 2021.