Het leven van The Notorious B.I.G. onder de loep in deze Netflix-documentaire

Amerikaanse raplegende The Notorious B.I.G. heeft enerzijds zijn stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis door zijn muziek, en anderzijds door zijn tragische dood in 1997, enkele maanden na het overlijden van zijn rivaal Tupac Shakur. De Netflixdocumentaire ‘Biggie: I Got a Story to Tell’ komt terug op het korte, maar intense leven van de rapper.

The Notorious B.I.G. blijft de hiphopwereld beroeren, ook 25 jaar na zijn tragische overlijden. Getuige daarvan is het succes van de documentaire ‘Biggie: I Got a Story to Tell’ die enkele weken geleden op Netflix uitkwam.
 
Over het korte leven van Christopher Wallace, de echte naam van de rapper, valt dan ook heel wat te vertellen. Hij werd geboren in de jaren 70 in Brooklyn en klom snel op in de rangen van de rapmuziek. Met de release van zijn eerste album ‘Ready to Die’ in 1994 werd hij de belangrijkste stem in de New Yorkse rap van zijn tijd – een tijd waarin de West Coast de hiphopscene domineerde.
 
Tijdens de opnames voor zijn tweede album kwam Wallace in een gewelddadige rivaliteit terecht tussen de East en West side. Op 9 maart 1997 werd hij op 24-jarige leeftijd neergeschoten in de straten van Los Angeles, een moord die nooit helemaal opgelost is.
 
Intiem portret
 
De documentaire focust echter niet op die aanslag, maar wel op de persoon achter de rapper. Om de man te schetsen in de langspeler nemen moeder Violetta Wallace en vriend Sean Combs, alias P. Diddy, plaats voor de camera van Emmett Malloy.
 
Aan de hand van diepgaande interviews met sterren die dicht bij de legendarische rapper stonden en zelden geziene archiefbeelden dompelt ‘Biggie: I Got a Story to Tell’ de kijker onder in het gouden tijdperk van de hiphop om een van de meest iconische figuren van de jaren 90 zo authentiek mogelijk te portretteren.
 
‘Biggie: I Got a Story to Tell’ is sinds 1 maart beschikbaar op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Films

Bekijk alles
Top