KBVB onderzoekt mogelijke fraude van Seraing bij coronatests voor match tegen Westerlo

Sport | De Belgische Voetbalbond heeft een onderzoek opgestart naar mogelijke fraude van RFC Seraing in de aanloop van de topper tegen KVC Westerlo (24/01).

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de aanloop naar die wedstrijd kampte Seraing met heel wat besmettingen binnen de spelersgroep. De match kon uiteindelijk toch plaatsvinden en Westerlo won met 4-3. Maar na de match lekte - volgens Het Belang van Limburg - uit dat Seraing gefraudeerd zou hebben met de coronatests om toch nog een zo sterk mogelijk elftal op de been te kunnen brengen.

De krant meldt dat er geruchten gaan dat beloftenspelers van Seraing testen aflegden met valse identiteitsbewijzen waardoor A-kernspelers niet getest werden en dus gewoon aan de aftrap verschenen. Westerlo legde de verhalen voor bij de KBVB die op haar beurt een onderzoek startte om te toetsen of er enige ruchtbaarheid aan de geruchten gegeven moet worden. Bepaalde spelers van Seraing zouden al verhoord zijn.

Forfait

Twee weken na de bewuste wedstrijd gaf Lommel SK - dat momenteel de voornaamste concurrent is van RFC Seraing in de strijd om de tweede plek - nog forfait tegen datzelfde Seraing omdat het "de gezondheid en veiligheid van de eigen spelers én van de tegenstander prioritair vond."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top