Acend verovert de eerste Europese Master van de Valorant Champions Tour 2021

Nieuws |

De eindfase van de eerste Europese etappe van de Valorant Champions Tour 2021 Masters vond dit weekend plaats. De competitie, die al haar beloftes waarmaakte, zag Acend zegevieren na afloop van een intense finale tegen Team Heretics. De Belg Kévin “Ex6TenZ” Droolans ging eruit in de groepsfase met zijn team Ninjas In Pyjamas.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na meer dan 2 maanden wachten en drie challenger-evenementen waarin we een beeld kregen van de teams, ging op 12 maart eindelijk de eerste Masters-etappe van de Valorant Champions Tour van start. Op het programma: een groepsfase met twee poules waarin vier teams streden om de eerste plaats en een ticket voor de eindfase.

Die missie begon slecht voor Acend, dat met 0-2 verloor van NiP, de ploeg van onze landgenoot Ex6TenZ. De nederlaag stuurde hen, na een overwinning in wedstrijd twee tegen Ballista Esports, naar de Decider Match. Daarin ontmoette Acend opnieuw de Ninja’s. In de tiebreaker kwamen de spelers van Acend met veel meer grinta aan de start. En ze slaagden erin hun tegenstander de score toe te dienen die ze in het eerste duel hadden moeten incasseren. Acend zegevierde in de groepsfase met een welverdiende eerste plaats. NiP veroverde de tweede plaats in groep A. In Groep B plaatsten FunPlus Phoenix en Guild Esports zich voor het vervolg van het toernooi.

Acend stond in de eindfase eerst tegenover FunPlus Phoenix, een team met sterke troeven en op dat moment nog ongeslagen in het toernooi. Maar tegen alle verwachtingen in won Acend de wedstrijd met 2-1 en zo plaatste het zich voor de grote finale op zondag. Aan de andere kant van de boom versloeg Team Heretics Guild Esports.

En zoals we al eerder zeiden, we kregen een geweldige finale! Heretics opende de score op Split (13-7), Acend trok de stand gelijk op Bind (9-13). In game 3 was Heretics opnieuw dominanter. Eén extra punt was genoeg voor Heretics om de overwinning over de streep te trekken en de eerste Europese Valorant-titel aan zijn prijzenkast toe te voegen.

Maar de Acends maakten het verschil in de laatste twee rondes (12-14 en 11-13) ondanks de sterke tegenstand van het Spaanse team.

Een prachtige overwinning dus voor een team dat vooraf weinig kans leek te maken tegen teams als Heretics of FPX. Acend bewees dat een eindoverwinning vooral afhangt van het talent, en niet van de grootte van een organisatie. We zijn benieuwd hoe dit jonge team zal omgaan met deze verbluffende en lekkere titel. Eén ding is zeker: verschillende organisaties zullen binnenkort hun interesse tonen in de talentvolle Acend-spelers

Copyright afbeelding: Valorant Champions Tour

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top