ESL heeft op 19 maart de oprichting aangekondigd van een spelersraad binnen de ESL Pro League. Een van de doelstellingen is de verschillende teams meer te betrekken bij de invoering en aanpassing van bepaalde regels.

 

“De raad geeft elk team een stem in cruciale beslissingen met betrekking tot de ESL Pro League.” Dat is wat ESL bovenaan in zijn persbericht schreef en afgelopen vrijdag 19 maart uitstuurde. Het communiqué maakt de oprichting bekend van een spelersraad, waarin een lid zetelt van elk partnerteam dat betaald heeft voor zijn plek op alle ESL-evenementen. Enkele grote namen uit de scene maken deel uit van de raad, zoals kapitein apEX van Vitality en de legende dupreeh van het Deense Astralis.

De aankondiging kwam laat, want de raad is al enkele weken operationeel. Zo stond er al een vergadering op de planning in de maand februari. Het concept moet in de loop der tijd evolueren zodat het zo goed mogelijk in het reeds bestaande ecosysteem kan worden geïntegreerd.

Dit is een lijstje van de zaken waarmee de raad zich zal bezighouden:

  • Geven van meer inzicht over de zakelijke kant van de industrie. De informatie is bedoeld om de spelers en teams te helpen begrijpen hoe en waarom bepaalde beslissingen worden genomen.
  • Pleiten voor de wijziging, verbetering en invoering van nieuwe normen voor alle teams binnen de ESL Pro League.
  • Helpen de omstandigheden voor huidige en toekomstige spelers te verbeteren door normen vast te leggen over bijvoorbeeld pc-configuraties, spelers- en teammateriaal, accommodaties, vervoer, hospitality, comfort, voorbereiding en prestaties.
  • Elke speler kan de raad benaderen met ideeën, kritiek of suggesties. Zo kunnen de normen voor de spelers opnieuw gedefinieerd worden.

Voor de community is de oprichting van de raad een stap in de goede richting. De woorden van de spelers zullen een groter effect hebben. Afwachten of met hun advies evenveel rekening zal worden gehouden als in het persbericht wordt gesuggereerd.

Wij zullen de genomen beslissingen in ieder geval met grote aandacht volgen en houden jullie natuurlijk op de hoogte van de laatste updates van de ESL Pro League Player Council!

Copyright afbeelding: ESL Gaming & ESL Pro League