‘Patriots Day’ (VTM3): één van de filmprojecten over de tragische gebeurtenissen in Boston

Morgenavond zendt VTM3 ‘Patriots Day’ uit. Deze heftige film vertelt het relaas van de bomaanslagen tijdens de marathon in de Amerikaanse stad Boston, en dit door de ogen van een politieagent. Maar wist jij dat ‘Patriots Day’ niet de enige film is die over deze tragische gebeurtenis werd gemaakt? Proximus Pickx ging uit op onderzoek.

De tragische bomaanslagen tijdens de Boston Marathon in 2013 maakten heel wat slachtoffers. Om deze terroristische aanslag te proberen verwerken, werkten enkele filmmakers filmprojecten over de gebeurtenissen uit. Zo ontstond er eind 2016 de dramafilm ‘Patriots Day’ met Mark Wahlberg: een film die een inkijk geeft in de klopjacht op de daders van de toenmalige aanslag. In 2017 kwam ‘Stronger’ uit met Jake Gyllenhaal. Hierin wordt het tragische verhaal vertelt van een jonge man die zijn onderbenen verloor tijdens de aanslag en aan het begin staat van een keiharde revalidatie.

Patriots Day (2016)

Op 15 april 2013 ontploffen twee explosieven bij de Boston Marathon die politieagent Tommy Saunders mee helpt te bewaken. Omdat de politie de daders niet direct kan klissen, wordt de miljoenenstad afgesloten en afgezocht naar sporen. Tommy helpt daarbij de Amerikaanse veiligheidsdiensten in hun klopjacht in de hoop een nieuwe dodelijke aanslag te helpen vermijden.

Bekijk ‘Patriots Day’ op donderdag 25 maart om 20u240 op VTM3 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Stronger (2017)

Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) staat zijn vriendin op te wachten aan de finish van de Boston Marathon wanneer er op die plaats plots twee bommen afgaan. Hij wordt daardoor zwaar verwond en hij verliest beide onderkanten van zijn benen. Deze tragische gebeurtenis betekent een lange lijdensweg voor Jeff waarin hij voor het eerst in zijn leven geconfronteerd wordt met zichzelf en de wil moet vinden om door te gaan. 

Films

Bekijk alles
Top